Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.04.2024 00:15

Cuvântul care zidește


A A

Meditație la Duminica a 3-a din Post

Meditație la Duminica a 3-a din Post

Duminica a treia din post numită și „Duminica Sfintei Cruci” reiterează pentru fiecare dintre noi importanța asumării Crucii, în mod liber, nu doar pentru un moment sau o perioadă ci pe parcursul întregii vieți. Conform Evangheliei de la Sfântul Evanghelist Marcu avem trei pași pe care îi putem face pentru a deveni ucenici ai Mântuitorului și a dobândi mântuirea: lepădarea de sine, luarea Crucii și urmarea Mântuitorului Hristos.

Primul pas, lepădarea de sine nu înseamnă lepădarea de identitatea noastră ci lepădarea de egoism, de patimi și de tot ceea ce ne desparte de dragostea lui Dumnezeu. Acesta este dezideratul la care trebuie să lucrăm fiecare dintre noi cu răbdare și consecvență, ca mai apoi să putem trece la următorul pas și anume luarea crucii.

Prin urmarea Lui Hristos ni se descoperă o mare taină. Cum putem să Îi urmăm Lui? În primul rând urmând poruncilor Sale - care nu sunt o limitare a libertății noastre ci exprimarea grijii dumnezeiești față de om și având conștiința că suferința adusă de Cruce nu poate fi despărțită de bucuria Învierii.

Duminica a treia din post este râduită -ca timp de prăznuire- în mijlocul postului pentru a ne aduce aminte că pomul vieții era sădit în mijlocul Raiului și prin neascultare, nepostire și nepocăință, strămoșii noștri Adam și Eva au pierdut pomul vieții. Acum Mântuitorul Hristos-noul Adam- ne dăruiește pomul vieții și odata cu el Raiul, prin Crucea de viață făcătoare , prin Jertfa Sa- a iubirii nesfârșite față de om și prin ascultare față de Tatăl . Totodată  ne arată modelul desăvârșit de trăire și de urmare a lui Dumnezeu.

 

Pr. Ghenea Alexandru Octavian, Parohia Râncaciov

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale