Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.09.2023 00:13

Semnal de alarmă tras de președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița


A A

Medicii de familie nu și-au primit banii pe luna august

Medicii de familie nu și-au primit banii pe luna august

*„Nici până miercuri, 27 septembrie 2023, nu am primit banii facturați pe decontul pe care ni l-au trimis Casele de Asigurări cu data de primire a banilor pe 18 ale lunii. A trecut și 25 septembrie, ultima zi de plată a taxelor la ANAF”

 

Medicii de familie din județul Dâmbovița sunt revoltați că nu și-au primit banii pe luna august, iar situația este similară la nivel național. Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a semnalat ieri că deși veniturilor colegilor săi au crescut, în medie, cu 60% începând cu 1 iulie, acum a apărut această problemă a neplății serviciilor prestate pe luna august, fapt care nu face altceva decât să stârnească panică și îngrijorare în acest domeniu de activitate vital pentru sănătatea oamenilor.

„Vreau să-mi exprim o nemulțumire pentru faptul că nici până miercuri, 27 septembrie 2023, nu am primit banii facturați pe decontul pe care ni l-au trimis Casele de Asigurări cu data de primire a banilor pe 18 ale lunii. A trecut și 25 septembrie, ultima zi de plată a taxelor la ANAF. Știu că cei de la Casa de Sănătate au cerut lămuriri de la Ministerul de Finanțe care a răspuns că se dau banii pe luna septembrie, ultima din trimestrul  al III - lea,  dar va fi micșorat trimestrul IV. Toți medicii de familie din țară sunt supărați că nu și-au primit banii. Este vorba de contravaloarea serviciilor prestate de medicii de familie pe luna august 2023. Cu ani în urmă s-a mai întâmplat așa ceva, dacă nu aveau banii toți, ne dădeau o parte din bani dar într-o săptămână, maxim două, primeam diferența.. Dar să nu primim niciun ban și mai sunt două zile și se termină luna, sâmbătă este ultima zi. Pe 25 trebuia să facem și noi plățile către ANAF. Nu e corect să aduci bani de acasă sau să te împrumuți ca să faci plățile acestea! Și toate prețurile au crescut... Colegii de la Neamț au fost informați că vor primi banii după data de 2 octombrie, dar cu reducerea trimestrului IV. Deci vom primi bani din trim. IV, iar Casa Națională a anunțat că se diminuează bugetul pentru trim. IV, cu încadrarea în fondurile anuale aprobate prin legea bugetului de stat. Nu poți să nu plătești un segment al populației nici după o lună și jumătate și apoi să-l anunți că - îți vom da banii, dar trimestrul IV, care începe la 1 octombrie, va fi diminuat”, a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Razie rutieră de amploare
Medicii de familie trebuie să semneze un nou contract cu Casa de Sănătate
241 de persoane, angajate în urma Bursei locurilor de Muncă
Investiții strategice în accesibilizarea Fondului Forestier
Nou proiect de asfaltare la Runcu
Razie rutieră de amploare a poliției
Restanțe de peste 6 luni la plata navetei profesorilor
186 de bilete de tratament pentru a 9-a serie a acestui an
AJOFM Dâmbovița anunță noi posturi disponibile
Prelungirea termenului pentru cererile de plată


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale