28.09.2023 00:13

Medicii de familie nu și-au primit banii pe luna august

Medicii de familie nu și-au primit banii pe luna august
Galerie foto

*„Nici până miercuri, 27 septembrie 2023, nu am primit banii facturați pe decontul pe care ni l-au trimis Casele de Asigurări cu data de primire a banilor pe 18 ale lunii. A trecut și 25 septembrie, ultima zi de plată a taxelor la ANAF”

 

Medicii de familie din județul Dâmbovița sunt revoltați că nu și-au primit banii pe luna august, iar situația este similară la nivel național. Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a semnalat ieri că deși veniturilor colegilor săi au crescut, în medie, cu 60% începând cu 1 iulie, acum a apărut această problemă a neplății serviciilor prestate pe luna august, fapt care nu face altceva decât să stârnească panică și îngrijorare în acest domeniu de activitate vital pentru sănătatea oamenilor.

„Vreau să-mi exprim o nemulțumire pentru faptul că nici până miercuri, 27 septembrie 2023, nu am primit banii facturați pe decontul pe care ni l-au trimis Casele de Asigurări cu data de primire a banilor pe 18 ale lunii. A trecut și 25 septembrie, ultima zi de plată a taxelor la ANAF. Știu că cei de la Casa de Sănătate au cerut lămuriri de la Ministerul de Finanțe care a răspuns că se dau banii pe luna septembrie, ultima din trimestrul  al III - lea,  dar va fi micșorat trimestrul IV. Toți medicii de familie din țară sunt supărați că nu și-au primit banii. Este vorba de contravaloarea serviciilor prestate de medicii de familie pe luna august 2023. Cu ani în urmă s-a mai întâmplat așa ceva, dacă nu aveau banii toți, ne dădeau o parte din bani dar într-o săptămână, maxim două, primeam diferența.. Dar să nu primim niciun ban și mai sunt două zile și se termină luna, sâmbătă este ultima zi. Pe 25 trebuia să facem și noi plățile către ANAF. Nu e corect să aduci bani de acasă sau să te împrumuți ca să faci plățile acestea! Și toate prețurile au crescut... Colegii de la Neamț au fost informați că vor primi banii după data de 2 octombrie, dar cu reducerea trimestrului IV. Deci vom primi bani din trim. IV, iar Casa Națională a anunțat că se diminuează bugetul pentru trim. IV, cu încadrarea în fondurile anuale aprobate prin legea bugetului de stat. Nu poți să nu plătești un segment al populației nici după o lună și jumătate și apoi să-l anunți că - îți vom da banii, dar trimestrul IV, care începe la 1 octombrie, va fi diminuat”, a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta Stanciu