Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.05.2023 00:19


A A

Lumea între ciocniri de valuri (II)

Lumea între ciocniri de valuri (II)

GEORGE COANDĂ


Fascinant, nu? Oare, însă umanitatea, estabilishment-ele și leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbării care se auzea încă de acum patru decenii și mai bine? Se pare că nu. Că interesele imediate și meschine, și egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au făcut ca „șocul viitorului”, teoretizat de același genial futurolog, produs de cel de-al „Treilea Val” (postindustrial și post-neoliberalismului secolului XX, și, bineînțeles, și post-comunismului de sorginte sovietică) să ne lovească atât de dramatic încât, acum, întreaga umanitate, cu excepția „tehnicienilor puterii” (oculți și siniștri), să fi intrat într-un malaxor al haosului, pierzându-și încrederea în sine și în viitor. De altminteri, viitorul nu mai este nici măcar o promițătoare amagire, ci un întunecat orizont al fricii. Cum s-a ajuns aici? O explicație sumară am dat-o câteva rânduri mai înainte. Dar să nu uit. Acest haos pe care-l trăim în prezent este, de fapt, sfârșitul a ceea ce a vrut să însemne globalizarea, sau, după unii, Noua Ordine Mondială/ New World Order. A pune semnul egalității între globalizare și Noua Ordine Mondială, este fundamentul greșit, în care greșeală a căzut, nu o dată, și autorul acestui editorial. Globalizarea, care ar fi putut avea multiple efecte benefice pentru toate națiunile acestei lumi, ca atare, pentru fiecare individ, a eșuat – și sunt întru totul de acord cu filosoful academician Andrei Marga – datorită lăcomiei și gesticulațiilor dictatoriale ale corporatismului economico-financiar suprastatal, intrat într-o criză de identitate și care, fără să înțeleagă că nu poate ființa în viitor fără să satisfacă necesitățile vitale existențiale ale tuturor națiunilor/oamenilor, s-a încăpățânat/se încăpățânează să nu-și adapteze acțiunea la aceste cerințe, mizând, pentru a-și satisface genocidara lăcomie, pe „pax americana”. N-a reușit să exporte nicăieri democrația autentică și bunăstarea generală – nici nu s-a dorit cu adevărat așa ceva -, pe acorduri economice înrobitoare pentru numeroase state, emanate din gândirea strategică a „minților întunecate” („dark minds”) ale făcătorilor de scenarii diabolice, „proiectanții de evoluție” („evolution designers”) de la Davos, din Trilaterală, din clubul ocult de bilderbergilor, și numai.

(va urma)

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
De ce este nevoie de o strategie europeană
Gândire europeană
Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale