Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.05.2023 00:15

Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei,


A A

ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București

ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal a participat duminică, 21 mai 2023, la hramul Catedralei patriarhale, alături de Patriarhul României și de alți Ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul Sfintei Liturghii, ce a fost săvârșită pe un podium special amenajat în apropierea sfântului locaș, a avut loc proclamarea solemnă a canonizării Sf. Ier. Neofit Cretanul, al cărui nume a fost recent introdus în calendarul bisericesc de Sfântul Sinod.  De asemenea, la finalul sfintei slujbe s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, ce s-a desfășurat în Patriarhia Română în cadrul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Din Arhiepiscopia Târgoviștei a fost premiată echipa catehetică de la Parohia Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa, câștigătoare a locului I la faza eparhială.

Înaltpreasfinția Sa a participat sâmbătă, 20 mai 2023, la lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ce a avut loc tot la București, la Palatul Patriarhiei, prilej cu care s-a hotărât înființarea unui nou Ordin Mitropolitan cu numele Ierarhului Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești.

Precizăm că Mitropolitul Nifon a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, noul Ordin Mitropolitan Sf. Ier. Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români
Al doilea elev eliminat din BAC
Un elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat
Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște
Conferința „Rolul comunității în prevenirea și combaterea recidivismului”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale