Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.05.2024 00:18

Constatare pozitivă a liderului de sindicat morenar, Constantin Bucuroiu


A A

Industria de Apărare și-a crescut exportul

Industria de Apărare și-a crescut exportul

*„Avem o îmbunătățire extraordinară a contractelor și comenzilor, mai ales pe export”

 

Creștere semnificativă a exportului în industria de apărare din România! Potrivit liderului de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA, veniturile realizate din exportul produselor fabricate de industria de profil au crescut de la 300 milioane de euro la peste un miliard de euro.  Acest lucru se datorează unor societăți din industria de apărare care merg foarte bine în momentul de față, favorizate și de contextul politico - militar actual.

Nu este mai puțin adevărat că sunt și fabrici din industria de profil care momentan stagnează sau merg foarte prost. La stagnare se încadrează și Uzina Automecanica Moreni. Aceasta a fost vizitată recent de ministrul Economiei, Radu Oprea care a fost plăcut impresionat de ceea ce a văzut la Moreni, unde halele au fost modernizate iar investițiile continuă...    

„Lucrurile au început să funcționeze  în societăți și aș scoate în evidență unități precum UM Cugir, Carfil Brașov, Tohan Zărnești, UM Mija, UPS Dragomirești, Electromecanica Ploiești. Deci avem o îmbunătățire extraordinară a contractelor și comenzilor, mai ales pe export. Avem și fabrici care în momentul de față stagnează la situația pe care a avut-o până acum și printre ele se află și Automecanica Moreni unde se merge în continuare pe mentenanța cu MAPN, fără să existe un produs nou care să scoată fabrica din necazul în care se află privind datoriile. Avem și fabrică cu un număr mare de salariați într-o zonă, cum este Sadu, unde 650 de locuri de muncă sunt în pericol de disponibilizare având în vedere lipsa totală de contracte și comenzi. Culmea este că vorbim de o fabrică de muniție de calibru mic care normal ar fi trebuit să funcționeze acum cu motoarele turate la maxim... Automecanica Moreni în momentul de față poartă discuții cu multe companii străine. În ceea ce privește vizita recentă  la Moreni a ministrului Economiei, Radu Oprea, acesta credea că găsește o fabrică cum sunt multe altele prin România din industria de apărare, dărâmată ca după al 2 lea război mondial. Ministrul a rămas plăcut impresionat când a găsit o fabrică în curs de modernizare, chiar 60% modernizată. Mi-a spus că este plăcut impresionat de ce a văzut la Moreni și ne-a promis că va găsi o soluție pentu Automecanica Moreni”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale