Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.10.2022 00:29

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Ieșirea din infern

Ieșirea din infern

VASILE NEAGU


Parcă nu știam să ne mai bucurăm, parcă nu era adevărat. Exaltam și ne priveam mirați, cu gândul că povestea nu este reală. Dar era! Ceva lăuntric îmi șoptea că, în cea de-a 40-a săptămână, calvarul s-a terminat. Am mărturisit acest lucru și în cadrul emisiunii la care am fost invitat, cu trei orea înaintea partidei de pa stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești. Nicio durere nu poate fi perpetuată la infinit. Șirul acela lucitor de autoturisme, care se leagănă în curbele Ploieștiului, era ca o durere spre prima izbândă a Chindiei, în acest sezon.

Și totul s-a confirmat. Curajosul antrenor Toni Petrea a alcătuit cel mai bun „11”, l-a dădăcit pro-mentalitate și s-a închinat. Cele două lupte, una pe teren și alta în tribune, n-au semănat. Au câștigat jucătorii noștri și suporterii lor. Din decembrie, sub Turn, vom câștiga și noi, suporterii, mereu. Dar, lupta de pe teren conta. A fost aprigă. Rapidul își dorea să rămână lângă Farul, în frunte. Chindia, aflată la polul opus, își dorea să se apropie de plutonul spatelui.

Mobilizarea noului antrenor a dat roade, iar golul lui Daniel Popa, o reușită extrem de pretențioasă, a fost imboldul. Majorarea lui Neguț a fost speranța. Dar, există o limită în toate. Au fost și două goluri anulate, câte unul de fiecare. Giuleștenii susțin că al lor nu trebuia anulat, cu Mutu criticând decizia arbitrului Lucian Rusandu. E treaba lui, dar a existat și VAR-ul. La sfârșit, ne-am bucurat și ne-am aplaudat reciproc, jucători și spectatori. Și ploieștenii ne-au aplaudat pe stradă, ei sunt anti-rapidiști.

Brumărel a venit cu prima victorie a Chindiei în acest sezon. La întoarcere, șirul dâmbovițenilor semăna cu un șarpe de aur, lung de vreo 2 kilometri, care se retrăgea victorios spre tărâmul său de poveste. Eșarfe, udate cu bere, fluturau pe „solzii” lucioși, sub văpaia lunii. Începuse ieșiea din infern! Sărbătoream victoria schimbării. Apoi, în miez de noapte, am început calculele aritmetice. Ca un nictalop, vedeam în întunericul din coada clasamentului, un drum, o cale spre lumină. Chindia este la un punct de CS Mioveni, și cu un joc mai puțin disputat.

Etapa viitoare, argeșenii joacă la FC Voluntari, echipa foștilor jucători ai Chindiei, Rață și Florea. E greu de presupus că își vor mai atașa ceva la punctaj. Următoarea partidă a Chindiei este programată tot într-o zi de luni, 10 octombrie, cu FC U Craiova. O propensiune îmi șoptește că și pe arena „Ion Oblemenco” se va întâmpla ceva frumos, pentru echipa lui Toni Petrea. Drumul, calea de care aminteam, singura spre redempțiune, trece și pe acolo. Dar, oameni buni, și acolo se poate câștiga! Astfel, cu 9 puncte, predarea „lanternei roșii” devine realitate, și acesta e primul obiectiv pe final de tur. Să sperăm într-o toamnă cât mai bogată în fructe. Pardon, în puncte!

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Urban Titu e acum favorită
Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale