Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.06.2024 12:43

La Târgoviște, de astăzi,


A A

Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit

Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit

A XII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Târgoviște, BABEL începe astăzi, 10 iunie 2024, sub Înaltul Patronaj al Prim-ministrului României. Se anunță 7 zile pline de spectacole și evenimente, care acoperă toate preferințele: teatru de dramă, de comedie, teatru-dans pe scenă și la înălțime, clovni, acrobații, percuționiști, arte marțiale, muzică, filme, cărți, ateliere. Să nu subestimăm importanța acestor conexiuni între public și artiști, între oamenii de teatru. Ele nasc toate marile proiecte de mai târziu.

Deschiderea oficială va avea loc la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, de la ora 14:30. La deschidere, vom fi onorați de prezența unor diplomați, oficialități și oameni de cultură: Excelența Sa, dna. Halka Kaiserová, Ambasador al Republicii Cehe în România; dna. Naito Yoshino, Atașat cultural, Ambasada Japoniei în România; dl. Mustapha Benfriha, Însărcinat cu Afaceri Consulare, Culturale și Administrative, Ambasada Republicii Algeriene Democratice și Populare; dna. Aura Corbeanu, Vicepreședinte UNITER; dl. prof. univ. dr. Liviu Lucaci, Rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București; dl. conf. univ. dr. ing Ioan Corneliu Sălișteanu, Rector al Universității Valahia din Târgoviște; dl. Marian Tănase, Subprefect al județului Dâmbovița și, nu în ultimul rând, dl. Daniel Cristian Stan, Primar al Municipiului Târgoviște, care reprezintă un real sprijin pentru Festivalul BABEL, de mai multe ediții încoace.

La Babel, prin arta teatrului, a spectacolului, se vorbesc toate limbile și, mai ales, una universală, cea a umanului. Astfel, după deschidere, în Sala Studio, de la ora 15:00, are loc spectacolul „Jocul puterii”, prezentat de o companie din Cehia, o alegorie politică încărcată de un subtil simț al umorului.

Spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, penultima premieră a teatrului gazdă, se va juca de la ora 16:00, într-un gest de bun venit, în speranța unor conexiuni între culturi și oameni, prin implicare și bunătate.

Teatrul lituanian din orașul Alytus joacă spectacolul „Maria” („Marytė”), care surprinde o nuanță a istoriei mai puțin cunoscută. În aer liber, clovnii de la Davai prezintă un spectacol cu un titlu cel puțin provocator – „Kakamaika”.

La Cinema Independența, de la ora 20:30, veți putea viziona o formă nemaiîntâlnită până acum în Târgoviște, și poate chiar în România, de artă a spectacolului: arta geibu, o îmbinare de arte marțiale și teatru, adusă tocmai din îndepărtata Japonie de maestrul Katsumi Sakakura.

La ieșirea de la acest spectacol, publicul se întâlnește cu Parada Babel pe traseul Teatrul de Vară – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân, până la Casa Sindicatelor, pe care se va juca, la verticală, spectacolul de dans acrobatic al italienilor de la compania Il Posto, intitulat „Cafeneaua”… o cafea nocturnă, pe acorduri de saxofon, un impuls de energie pentru tot festivalul!

Menționăm că întreg evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște, de Ministerul Culturii și are ca partener media Radio România. Sponsorul principal este UniCredit Bank, parteneri oficiali de mobilitate Flamicom și Mavexim. În plus, avem susținerea sponsorilor Rondocarton (Simbolul calității), Cicom (Fabrica de înghețată), C.A.R. Învățământ Târgoviște, Rotary Club Târgoviște, Biotel (Echipamente electrice), Bergenbier și a partenerilor ANSR (Asociația Națională a Surzilor din România), SonoArt, Dâmbovița Mall, Holo (The future is hologramic). Tuturor le suntem extrem de recunoscători!Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale