Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2017 12:58

Astzi, ncepnd cu ora 17.00, la Clubul Studenilor


A A

"Familia cretin n vltoarea lumii contemporane"


Astzi, 16 noiembrie 2017, începând cu ora 17.00, târgovitenii sunt invitai la Clubul Studenilor (micro 6, zona Select) s petreac o sear duhovniceasc împreun cu printele Nicolae Tnase de la Valea Plopului. Evenimentul, intitulat „Familia cretin în vâltoarea lumii contemporane”, este organizat de Asociaia Literata i a fost poziionat chiar la începutul postului Crciunului, dorind astfel a se constitui i într-un prilej de reamintire pentru toi cretinii a importanei acestei perioade, în vederea pregtirii pentru marea srbtoare a Naterii Domnului nostru Iisus Hristos.

 

Printele Nicolae Tnase, preot în localitatea Valea Plopului din judeul Prahova, desfoar prin activitatea Asociaiei „Pro-Vita pentru nscui i nenscui” pe care o coordoneaz o uria activitate filantropic de îngrijire i sprijin pentru mamele care aleg s nu avorteze, pentru copiii acestora, dar i pentru persoane vârstnice. La acest moment, în aezmântul de la Valea Plopului se afl peste 410 tineri i 40 de vârstnici. Aici a luat fiin practic o nou comunitate cu toate cele necesare acesteia: case, biseric, grdini, dispensar, cantin, ateliere meteugreti i tipografie.

 

În prima parte a conferinei de la Târgovite, printele Nicolae Tnase va face o scurt prezentare a problemelor cu care se confrunt în general cretinii în societatea contemporan, dar i a mijloacelor pe care acetia le au la îndemân pentru a depi toate obstacolele. Partea a doua a evenimentului va fi alocat unei sesiuni de întrebri i rspunsuri, participanii fiind încurajai s pun întrebri printelui fie direct, fie prin intermediul unor bileele scrise.

 

Conferina se desfoar cu binecuvântarea IPS Nifon, mitropolitul Târgovitei. Intrarea este liber, în limita locurilor disponibile.

 

Ctlin-Constantin Dumitru

Asociaia LiterataComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

mplinirea fgduințelor
Lucrrile la noua sal de Sport a Universitții „Valahia” au avansat
Redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dmbovieni
Etapa național Olimpiadei Tehnologiei Informației, la final
„Eroica”, la o lansare patriotic
„Pictur plus pictur egal pictur”
PS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
CJD, n Programul pentru școli al Romniei
Evenimente educaționale importante la ISJ Dmbovița
Sfinții mprați Constantin și ElenaPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grev care anun marea furtun romneasc

GEORGE COAND


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a artat guvernrii c coala este acel factor fundamental fr de care o naiune nu poate funciona, nu este viabil. Iar domnului preedinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – s reamintim c, la baz, este profesor – i-a btut obrazul punându-i în fa un adevr dur: România educat –... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale