Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.03.2024 00:09

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

De la Buzău poate veni minunea

De la Buzău poate veni minunea

Luni seara, după victoria echipei din Mioveni, 2-0 cu CSA Steaua, s-a stins lumina la Târgoviște. Oricum, bucuria... pricinuită de victoria Chindiei în fața nevinovatei din Alexandria a fost exagerată, poate și pentru că venea după Ziua Femeii, în chiar... ziua  (neoficială!) a bărbatului, cu cele 40 de pahare dedicate mucenicilor din Sevastia.

Nu știu cum a fost posibil ca, după această victorie a elevilor lui Diego Longo, chiar și pe rețelele de socializare să apară zeci de titluri ultra optimiste precum „Chindia la un pas de play-off” când, în realitate, echipa târgovișteană a ocupat locul 6 doar 24 de ore și, orice om cu aritmetică la cap, știa că nu poate să stea mai mult acolo. Scorul de neprezentare, înregistrat pe „Eugen Popescu”, nu reflectă nici pe departe diferența de valoare dintre cele două echipe.

Da, golurile au fost frumoase, mai ales cel din lovitura liberă marcat de Fedele, în finalul primei reprize. Dar, echipa de pe râul Vedea a avut 6 ocazii imense de gol, plus un penalty ratat, pardon, apărat de excelentul Iustin Popescu, cel mai bun jucător de pe teren. Lui i se datorează, în primul rând, această victorie. Că Yameogo, fosta noastră cunoștință, a văzut poarta pe cer și nu în fața sa, ori Omoh este daltonist la culorile... fosforescente (culorile echipamentului portarului Chindiei), asta e!... de aici înfrângerea exagerată. Dar, cum aminteam, luni seara am coborât cu picioarele pe pământ, adică pe locul 7 în clasament.

Dacă regulamentul ligii secunde nu ar fi fost strâmb (și o să vedeți de ce), Chindia ar mai fi avut două speranțe pentru ultima etapă din campionatul regular. Cea mai importantă ar fi fost victoria echipei ACS Dumbrăvița în partida cu Csikszereda, una posibilă. Cu o victorie la Șelimbăr ori unde se va juca), Chindia putea egala echipa ciucană la puncte: 31, și având golaveraj superior putea ocupa locul 6.

Dar, un regulament, lipsit de fair play, acordă prioritate echipei mai bune în meciul direct. Păi, dacă nu se joacă decât meciurile tur în campionatul regular, și Chindia a jucat la Miercurea Ciuc, acolo a pierdut, în această situație corect ar fi fost să se ia în calcul golaverajul, ori cele două echipe să dispute și jocul retur, la Târgoviște. Ultima șansă ar fi ca Gloria Buzău să piardă partida cu Târgu Jiu. Buzoienii ar fi egalați de Chindia (după... imaginata noastră victorie cu sibienii), în meciul direct a fost egal la Târgoviște și, în acest caz operează golaverajul, unde dâmbovițenii stau bine: +14, față de doar +5.

Cam asta e tot ceea ce ne-a mai rămas pentru ultima zvâcnire. De murit... nu murim, căci lupta continuă – în alte planuri, desigur – dar ne obișnuim și așa. Contează mult și pe ce loc încheie Chindia campionatul regular. Și mai este ceva: până în prezent, cu excepția egalului obținut cu Gloria Buzău, Chindia a pierdut cu toate echipele plasate pe locurile de play-off, în afara celui de sâmbătă cu liderul, pe care sperăm să nu-l piardă. Vom reveni cu o prefață a ultimei etape, în care toate meciurile se joacă concomitent, sâmbătă, 16 martie, de la ora 14.00.

 

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale