Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.03.2023 00:16

Direcția Silvică a județului nostru a aplicat pentru protecția Autostrăzii A1


A A

Dâmbovița, în Programul Național pentru perdele forestiere

Dâmbovița, în Programul Național pentru perdele forestiere

În Programul Național pentru realizarea perdelelor forestiere, pentru protecția autostrăzilor și a drumurilor naționale, județul Dâmbovița este înscris cu obiectivul de investiție „Perdele forestiere de protecție a căilor de comunicare împotriva depunerilor masive de zăpadă pe Autostrada A1”. În cadrul unei conferințe de presă, directorul Ocolului Silvic din Dâmbovița, Petre Marin, a transmis că instituția pe care o reprezintă va demara în această primăvară campanii de împăduriri pentru a realiza și mai multe perdele forestiere la nivel județean.

În acest moment,  județul Dâmbovița are: de la kilometrul 50, la kilometrul 50+500, kilometrul 57 – 500, la kilometrul 58-800, pe teritoriul comunei Corbii Mari, respectiv 5,4 hectare și de la kilometrul 59+450, la 59+750, pe teritoriul comunei Uliești, 0,59 de hectare. Petre Main a vorbit și despre modificarea Legii privind perdelele forestiere, în care să se permită construirea unui drum de acces, chiar dacă este vorba despre o proprietate privată.

„Suntem în stadiul procedurilor premergătoare apariției Hotărârii de Guvern pentru expropriere, respectiv, măsurători, evaluare. Legea perdelelor forestiere a fost anul trecut modificată printr-o ordonanță a Guvernului, în care se permite ca la aceste perdele forestiere  să se facă drumuri de intrare către proprietățile cetățenilor și este foarte bine că s-a întâmplat așa. Aceste perdele forestiere sunt situate perpendicular pe proprietățile oamenilor. Dacă nu ar fi fost această modificare legislativă, omenii nu-și dădea acordul pentru crearea acestor drumuri”, a declarat Petre Marin, director al Direcției Silvice Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiecte pentru infrastructura sportivă și educațională
„Vrem salarii cuvenite prin lege! Vrem respect pentru pensionarii militari”!
Greva din învățământ continuă
Licitația pentru Drumul Expres București - Târgoviște, preconizată pentru anul viitor
AUR Dâmbovița a ajuns la 30 de organizații și 1500 de membri
„Trebuie să existe o competiție între stânga și dreapta”
"Susținem construirea unei Săli Polivalente la Târgoviște"
Târgoviștea, din nou pe harta producătorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medicală în județul DâmbovițaPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița - de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI (partea a III-a)

Și mulți au constatat această realitate și cu prilejul recentelor „Zile ale județului Dâmbovița”, zile în care am străbătut acest meleag de țară prin mai multe zări ale sale, prilej de a vedea la fața locului cum de la Potlogiul brâncovenesc și Găeștiul lui Gheorghe Zamfir, și „orașul aurului negru” Moreni, și Pucioasa, care păstrează încă amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale