25.11.2021 00:12

Ziua Mondială pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii

Ziua Mondială pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii
Galerie foto

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița poate fi soluția pentru femeile singure pe lume sau cu copii, victime ale violenței domestice, pentru o nouă viață, fără niciun fel de agresivitate! În data de 25 noiembrie spunem mai ferm și mai tare NU violenței domestice și marcăm Ziua Mondială pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii prin informarea victimelor cu privire la ajutorul pe care îl pot primi, constând în găzduire, consiliere psihologică și consiliere vocațională. Totodată, se dă startul campaniei celor „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care va dura până în data de 10 decembrie și are ca scop eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor.

În cadrul instituției funcționează un centru de recuperare pentru victimele violenței domestice, mame și copii, care în anul 2021 a oferit servicii de găzduire și consiliere pentru 12 femei abuzate, care au decis să înceapă o nouă viață împreună cu copiii, departe de abuzatori.

Pentru a veni în sprijinul victimelor violenței domestice, pe lângă serviciile oferite prin compartimentele de specialitate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița derulează, în calitatate de partener, proiectul „VENUS - Împreună pentru o viață în siguranță!”, privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. În cadrul acestui proiect, în județul Dâmbovița, a fost creată o “Locuință protejată“ cu o capacitate de 6 locuri, precum și servicii integrate complementare de Grupuri de suport și Cabinet de consiliere vocațională pentru victimele violenței domestice.

Începând cu data de 4 martie 2020, „Locuința protejată”, Grupul de suport și Cabinetul de consiliere vocațională au devenit operaționale, iar identificarea și selecția persoanelor, victime ale violenței domestice adulte, care pot beneficia de serviciile create prin proiect se realizează periodic, pe toată perioada de implementare a proiectului. Până în prezent, 9 persoane victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile Locuinței protejate, 42 persoane victime ale violenței domestice au beneficiat de serviciile Grupului de suport, iar în cadrul Cabinetului de consiliere vocațională au fost furnizate servicii specializate pentru 37 persoane victime ale violenței domestice.

De asemenea, femeile abuzate sunt consiliate și orientate către serviciile sociale dedicate lor de către specialiștii care răspund la Telefonul Copilului (0245-983), din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița.

 

Director general, jr. Ionela Sandu