30.11.2015 00:19

Zilele Bibliotecii Județene "I.H. Rădulescu"

Zilele Bibliotecii Județene
Galerie foto

GEORGE COANDĂ


Continuând o frumoasă tradiție, Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” și-a marcat - joi, 26, și vineri, 27 noiembrie a.c. -propria sărbătoare.

Astfel Zilele Bibliotecii, despre care directorul său, Agnes Erich, a ținut să precizeze în deschiderea manifestării, că răspund provocărilor lumii de azi, din ce în ce mai tehnologizate de electronizarea procesului de cunoaștere, au reținut atenția prin câteva momente de program pe care le amintim. 26 noiembrie:

􀁺 Manifestarea bibliotecară a fost salutată, dorindu-i-se succes, prin mesajele adresate de ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei – transmis de pr.dr. Robert Puiescu, consilier arhiepiscopal, și de prof.univ.dr. Mircea Regneală (Asociația Națională a Bibliotecilor), de scriitorul Mihai Stan - președintele Societății Scriitorilor Târgovi șteni și dr. Octavian Mihail Sachelarie - directorul Bibliotecii Județene „D. Golescu” din Pitești.

􀁺 Acordarea Premiilor Bibliotecii Județene pe anul 2015: Arhiepiscopiei Târgovi ștei - pentru colaborarea rodnică cu Biblioteca Județeană; Bibliotecii Orășenești „Gh.N. Costescu” Pucioasa -pentru cea mai bună activitate; lui Adrian Ionuț Manu - pentru cel mai activ cititor al bibliotecii; lui Marius Nicolae Folea - pentru voluntariatul susținut în sprijinul aceleași instituții.

􀁺 A avut loc apoi o vie dezbatere pe marginea lucrărilor „Tratatul de biblioteconomie”, vol. II (Mircea Regneală, Cristina Popescu), „Templul viselor” (Octavian Mihail Sachelarie), „Cartea veche bibliofilă din colecțiile Bibliotecii Județene «I.H. Rădulescu »” (Agnes Erich, Victor Petrescu, Alexandru Ștefănescu), „Crochiuri literare. Scriitori și publiciști dâmbovițeni (1900-1944)” (Victor Petrescu), „Vechi coduri ale românilor/ Codex targovistensis valachorum” (George Coandă)

􀁺 După-amiază, la Biblioteca „Gh.N. Costescu” Pucioasa, s-au desfășurat lucrările mesei rotunde „Biblioteca publică încotro?”. Lucrările au fost moderate de Luminița Gogioiu, responsabila bibliotecii gazdă. 27 noiembrie:

􀁺 Trupa de teatru Forum a Centrului Europe Direct din Târgoviște a fost viu aplaudată pentru spectacolul „Visul meu e tot ce am”, susținut la Cafeneaua Asociației Naționale a Bibliotecii Publice România – Filiala Dâmbovița; spectacolul a fost jucat în sala de conferințe a Bibliotecii Județene.

􀁺 Binecunoscutul scriitor și jurnalist George Arion a realizat o interesantă incursiune în istoria romanului polițist românesc, prilej cu care a prezentat și cele mai noi apariții editoriale ale Grupului de presă „Publicațiile «Flacăra»”.

􀁺 La filiala pentru copii a Bibliotecii Județene, cititorii de-o șchioapă au participat la o călătorie în universul sadovenian – „Pe urmele Lizucăi”.

􀁺 Și tot la Biblioteca Județeană au fost deschise publicului expozițiile „Curiozități din bibliotecă” și „Inspirație Claude Monet”. Așadar, pe 26 și 27 noiembrie a.c., Târgoviș- tea și Pucioasa au fost martorele unui adevărat regal cultural oferit în dar iubitorilor de carte de către Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”.

Am remarcat, în aceste vremuri ale invaziei haotice în conștiința colectivă publică a virtualului, numeroși participanți la toate momentele manifestării.