20.05.2022 00:16

Vârstnicii din România devin tot mai săraci

Vârstnicii din România devin tot mai săraci
Galerie foto

*A doua problemă ridicată de liderul pensionarilor din Dâmbovița a fost că reprezentanții Ministerului Muncii și a Casei Naționale de Pensii nu vin cu soluții clare despre majorarea punctului de pensie

 

În prima parte a lunii mai a avut loc ședința Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice. Președintele Persoanelor Vârstnice din județul Dâmbovița, Gheorghe Popa, care este și membru al Consiliului Național, a ridicat două probleme la ultima întrunire. Prima se referă la un demers al organizațiilor județene de pensionari pentru creșterea tuturor pensiilor din sistemul asigurărilor sociale de stat pe baza contribuției, începând cu primul trimestru al acestui an.

A doua problemă ridicată de liderul pensionarilor din Dâmbovița a fost că reprezentanții Ministerului Muncii și a Casei Naționale de Pensii nu vin cu soluții clare despre majorarea punctului de pensie, preferând să arunce vina mai mult pe membrii coaliției de guvernare. Gheorghe Popa a oferit mai multe detalii despre ce s-a discutat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Pensionarilor.  

„La ședința Consiliului Național a Persoanelor Vârstnice care a avut loc luna aceasta, s-a luat în discuție probleme legate de pensiile din România. Constatarea noastră este că pensionarii devin din ce în ce mai săraci. O cauză ar fi că nu s-a luat nicio măsură privind majorarea pensiilor la energie electrică, combustibil, gaze, alimente și medicamente. Astfel, au fost ridicate două probleme, care vor fi înaintate Guvernului. Prima, un demers semnat de organizațiile județene ale pensionarilor privind creșterea tuturor pensiilor din sistemul asigurărilor sociale de stat pe baza contribuției, începând cu trimestrul 1, din  2022.  A doua chestiune, pensionarii sunt nemulțumiți de reprezentanții Ministerului Muncii și a Casei Naționale de Pensii, deoarece nu dau răspunsuri concrete privind creșterea punctului de pensie. Doar se justifică prin discuții interminabile în coaliția de guvernare și nu dă nimeni nicio soluție. Totuși, ne bucură foarte mult, că Premierul României a anunțat de curând că este posibil, dacă discuțiile dintre membrii coaliției, cu simți de răspundere, pot fi majorate pensiile cu procentul inflației, chiar și cu creșterea prețurilor.  Noi am stabilit în cadrul Consiliului Național să se facă un demers pentru ca reprezentanții organizațiilor centrale de pensionari să aibă o întâlnire cu Primul-ministru al României. Noi vom face toate demersurile ca guvernanții să se țină de promisiune și să majoreze punctul de pensie cu încă 16%, așa cum prevede legea, pentru a ajunge la procentul de 40%” , a transmis președintele pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa.

 

 

Violeta Stanciu