27.06.2022 00:15

Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia

Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Galerie foto

comunicat de presă

În perioada 16-21 iunie 2022 o delegație formată din profesori, cercetători și studenți doctoranzi ai Universității „Valahia” din Târgoviște a efectuat o deplasare internațională la Universitatea din Macedonia, Salonic, Grecia, pentru acces la infrastructura de cercetare grecească.

Delegația formată din 3 profesori, 3 cercetători și 14 doctoranzi a fost întâmpinată de Profesor univ. Stylianos Katranidis, Rectorul universității din Macedonia, Profesor univ. Nikas Christos, Directorul Departamentului de Studii Internaționale și Europene și  Profesor univ. Maria Negreponti-Delivanis, fost rector al Universității din Macedonia.

Membrii delegației au avut posibilitatea de a vedea infrastructura universității din Grecia, de a accesa biblioteca universitară și  de a relaționa cu cercetători și profesori ai universității destinație.

Urmare a acestor întâlniri, participanții s-au declarat optimiști în ceea ce privește intensificarea colaborării dintre cele două universități, atât în  plan educațional cât și al cercetării științifice. Deplasarea a fost posibilă cu ajutorul proiectului cu titlul “Perspectivele cercetărilor în contabilitate pentru o creștere economică sustenabilă”, cod proiect PCC-CES-3876/30.05.2022, proiect implementat de Universitatea „Valahia” din Târgoviște cu finanțare din mediul economic.