08.09.2021 00:16

Un haloimis politicianist nici măcar un ghiveci...

Un haloimis politicianist nici măcar un ghiveci...
Galerie foto

...fie el din ce-o fi ca să-i satisfacă, măcar cât de cât, pe români s-a produs/se produce în aceste zile în balamucul politic al patriei. Din dimineața zilei de 7 septembrie a.c., de când Dan Barna și gașca sa ministerială și-au dat demisia din Guvernul României, țara a fost aruncată în haos.

Că useristoplusiștii din guvern și-au dat demisia nelăsându-i lui Cîțu plăcerea să-i demită, nu este nicio plăcere să-i demită, nu este nicio pagubă-n ciuperci, acești neomarxisti, al căror tupeu și cinism i-a revoltat până peste poate pe români, dincolo de niște nenorocite de interese afaceriste pe bani guvernamentali proveniți din buzunarele contribuabililor, la care se adaugă dorința lor nesănătoasă de a pune gheara pe Justiție, se voiau, nici mai mult, nici mai puțin, de la procentajul acela insignifiant de 14% din alegerile parlamentare, stăpânii națiunii, instaurând „Marea Resetare” distrugătoare a României.

Pe de altă parte, faptul că Klaus Werner Johannis, vor nevoie să-l păstreze pe Cîțu pe post de premier, îi face rău președintelui, îl descalifică ca om politic. Totul este o farsă de iarmaroc. Bun, USR/PLUS a părăsit barca guvernamentală, dar barca asta trebuia/trebuie s-o părăsească și Cîțu. „Guvernul meu” s-a compromis cu brio, calificându-se cel mai insuficient de trei decenii încoace.

Revin, Klaus Werner Iohannis și-a prins singur nasul în gard și este evident, că nu știe cum să gestioneze situația asta aiuritoare. Or, nu mai este nicio îndoială că doar o „moțiune de cenzură”, care să treacă, mai poate limpezi aerul din Casa Poporului și de la Palatul Victoria. Și, de ce nu, în dezastrul în care se află țara, un guvern de „uniune națională” ar fi cea mai justificabilă soluție a momentului. Guvernele politice, mai toate au dat-o-n bară și au adus țara în moarte clinică.

N.B.  Luni seara, 6 septembrie a.c., în Parlament, deputații și senatorii USR/PLUS adunați în spatele lui Dan Barna au aplaudat cu frenezie plecarea de la guvernare ca și cum ar fi obținut o mare victorie. Caraghioslâc sadea.

George Coandă