28.09.2021 00:20

Un festival liberal deloc banal… (I)

Un festival liberal deloc banal… (I)
Galerie foto

... dar în nici un caz al bunului simț, cum l-a văzut exaltatul jurnalist europarlamentar Rareș Bogdan.  A fost să fie un spectacol pus în scenă de casa de producție Iohannis-Câțu cu succes dinainte anunțat din deal de la Cotroceni și cu scoaterea din decor a lui Ludovic Orban - până duminică, 25 septembrie a.c., președintele marelui Partid Național Liberal.

Este evident faptul că Ludovic, cel care pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, în toiul campaniei electorale prezidențiale de acum șapte ani, el fiind șeful de campanie pro Iohannis, slobozise din adâncul rărunchilor urletul „cine este generalul pentru care trebuie să luptăm până la ultima picătură de sânge?”, prezidențiabil din Sibiu afișând un larg surâs de satisfacție narcisistă, a fost executat, fără nicio strângere de inimă, de „general” pe mâna lui Vasile Florin Câțu. De ce? Este un mister.

Cu ce l-o fi călcat pe bătătură pe „general”? Este clar că actualul congres al PNL a fost unul cu țintă răzbunătoare clară: pedepsirea lui Ludovic Orban, este adevărat, un liberal consecvent. Într-o altă ordine de idei, buluceala celor 5000 de delegați la congres, și mai ales la berea care s-a băut în valuri și la micii strămoșești înmuiați în muștarul comun, în plină pandemie de Covid-19 - varianta nimicitoare Delta, dându-se cu flit propriilor restricții impuse de guvernul liberal al lui dom` Câțu, a fost o sfidare pe față a locuitorilor patriei, deci și a celor ce se declară liberali.

A fost un festival – cuvânt atât de drag lui dom` Câțu și, cum am mai spus, exaltatului de serviciu Rareș Bogdan – de tip comunistoid în care niște liberali s-au bătut ca chiorii pentru putere pe când, cu disperare, românii se bat pentru supraviețuire.

(va urma)

George Coandă