28.04.2021 00:09

Tibi Căpușă a prins echipa ideală

Tibi Căpușă a prins echipa ideală
Galerie foto

❚ ,,Și-a trecut în cont o nouă pasă de gol. Urcările sale în atac au pus mari probleme adversarilor”, a notat site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal ❚ O echipă ideală care cuprinde trei dâmbovițeni, pe Octavian Popescu, Florin Tănase (FCSB) și Andrei Ivan (Universitatea Craiova)

 

C.M.


Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece din Liga 1, iar Chindia oferă în ultima perioadă jucători în echipa ideală a etapei. La fel s-a întâmplat și în runda a doua din play-off și play-out, când Tiberiu Căpușă a fost desemnat cel mai bun fundaș dreapta. O echipă ideală care cuprinde trei dâmbovițeni, pe Octavian Popescu, Florin Tănase (FCSB) și Andrei Ivan (Universitatea Craiova).

PORTAR

Dragoș Balauru (UTA / 31 de ani) - A apărat un penalty și a avut alte patru intervenții importante prin care a ținut neatinsă plasa porții arădenilor.

FUNDAȘI

Tiberiu Căpușă (Chindia / 23 de ani) - Și-a trecut în cont o nouă pasă de gol. Urcările sale în atac au pus mari probleme adversarilor. Daniel Graovac (Astra / 27 de ani) - Pe lângă evoluția foarte bună din centrul defensivei giurgiuvenilor, și-a trecut în premieră numele pe lista marcatorilor. Andrei Burcă (CFR Cluj / 28 de ani) - Puternicul fundaș al clujenilor și-a dirijat excelent defensiva, care a bifat un nou meci fără gol încasat, al 21-lea în ediția curentă. Ionuț Panțîru (FCSB / 25 de ani) - Titularizat după evoluția bună din runda precedentă, a dominat întreg flancul stâng, de unde a și pasat decisiv pentru al doilea gol marcat de Tănase.

MIJLOCAȘI

Ovidiu Popescu (FCSB / 27 de ani) - Este jucătorul care face excelent legătura între compartimentul defensiv și cel ofensiv, prezența sa la centrul terenului fiind un mare plus pentru roș-albaștri. Andrei Ciobanu (Viitorul / 23 de ani) - A transformat penalty-ul care i-a adus Viitorului trei puncte. A ajuns la șapte goluri în ediția curentă, câte reușise în precedentele cinci sezoane bifate în campionatul României. Valentin Gheorghe (Astra / 24 de ani) - A fost cel mai bun jucător al meciului jucat de giurgiuveni pe terenul celor de la FC Hermannstadt. A înscris pentru a șaptea oară în sezonul actual.

ATACANȚI

David Miculescu (UTA / 19 ani - FOTO) - Ziua de 20 aprilie 2021 va fi ziua pe care nu o va uita niciodată! A marcat primul gol din carieră în Liga 1, reușita sa fiind cea care a decis un nou episod din unul dintre cele mai vechi dueluri din fotbalul românesc, Dinamo - UTA 0-1. Florin Tănase (FCSB / 26 de ani) - A înscris o dublă și a ajuns la 21 de reușite în campionatul curent. Ultimul golgheter care a marcat la fel de multe goluri pe durata unui sezon a fost Raul Rusescu, fostul atacant al roș-albaștrilor din sezonul 2012-2013. Este singurul jucător care a marcat în toate cele șase ediții de play-off! Andrei Ivan (Universitatea Craiova / 24 de ani) - Introducerea sa pe teren în ultima jumătate de oră a schimbat în bine ofensiva craiovenilor. A marcat pentru a șasea oară în ediția curentă, cinci goluri fiind reușite în 2021.

ANTRENORUL ETAPEI

Laszlo Balint (UTA / 42 de ani) - A pregătit excelent derby-ul de tradiție din „Ștefan cel Mare“, iar la final s-a putut bucura de câștigarea celor trei puncte prin care arădenii intră cu șanse reale în lupta pentru câștigarea play out-ului.