19.10.2021 00:18

Târnosirea Bisericii Mănăstirii Pătroaia

Târnosirea Bisericii Mănăstirii Pătroaia
Galerie foto

*Înaltul Ierarh a amintit că Mănăstirea Pătroaia este prima zidită din temelii în timpul arhipăstoririi Sale, fiind ctitorită pe locul unei vechi vetre monahale, din secolul al XIV-lea

 

Numeroși credincioși au luat parte, duminică, 17 octombrie 2021, la târnosirea bisericii Mănăstirii Pătroaia, cu hramurile: "Izvorul Tămăduirii", "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", precum și "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir", din Satul Pătroaia Deal, Comuna Crângurile, județul Dâmbovița. Ceremonia de târnosire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, de Părinți Stareți de la mânăstirile din Eparhie, precum și de preoți de la parohiile din jur. La eveniment au luat parte oficialități locale, județene și naționale.

Înaltul Ierarh a amintit că Mănăstirea Pătroaia este prima zidită din temelii în timpul arhipăstoririi Sale, fiind ctitorită pe locul unei vechi vetre monahale, din secolul al XIV-lea. În același timp, ea este singura mânăstire din partea de sud-est a Eparhiei noastre.  Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat Ordinul "Sfântul Ierarh Nifon" Maicii Starețe Inochentia și doamnei Silvia Radu, artist plastic binecunoscut și unul din cei mai importanți susținători ai mânăstirii.

De asemenea, Mitropolitul Nifon a acordat diplome mitropolitane de recunoștință unor persoane sau instituții implicate în susținerea așezământului de la Pătroaia: domnului econ. dr. Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnului Costin Barbu, Primarul Comunei Crângurile, domnului Andrei Ion Lucian, Primarul Comunei Petrești, domnului pictor Marian Ilie, doamnei Anca Iordănescu, domnului ing. Ovidiu Pietreanu, domnului Dumitru Giurăscu, fostul Primar al Comunei Crângurile, precum și mânăstirilor Viforâta și Dealu, care au ajutat Mânăstirea Pătroaia încă de la început.

Tot în această zi, Mitropolitul Nifon a vizitat și Catedrala din Găești, evaluând stadiul lucrărilor de finalizare și oferind îndrumare pentru buna lor încheiere.

 

V.A.