10.11.2023 00:17

Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii

Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii
Galerie foto

Micii programatori din Dâmbovița și din Argeș au avut, recent, ocazia de a prezenta proiectele realizate în cadrul Clubului de programare înființat la biblioteca din localitatea lor și a face schimb de experiență cu alți copii și tineri cu aceeași pasiune din județ. Prezentările și demonstrațiile au avut loc în cadrul Târgului Regional de Știință pentru Copii - „CODE KIDS FEST” DÂMBOVIȚA 2023.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”, s-a desfășurat în cadrul proiectului „Copiii creează și inovează la bibliotecă”, dezvoltat de Fundația Progress.

În cadrul Târgului Regional de Știință CODE Kids Fest Dâmbovița 2023 au fost prezentate 11 proiecte inedite din sfera științei și a tehnologiei, create de 22 de copii și tineri, membrii cluburilor de programare CODE Kids din biblioteci publice din județele menționate.

Toate creațiile au fost apreciate de public, iar membrilor juriului le-a fost foarte greu să le departajeze. Din acest motiv, toate proiectele au fost premiate, iar două dintre ele vor participa la etapa națională a târgului. Proiectele care vor performa la faza națională a competiției sunt ReciGreen Station realizat de Clubul „CODE Kids TECHNOLOGY” Rucăr, Argeș și Turbiditatea apei realizat de Clubul „Echipa Racheta” Moreni, Dâmbovița.