18.11.2022 00:13

Sute de controale și amenzi în trafic

Sute de controale și amenzi în trafic
Galerie foto

Polițiștii de la rutieră continuă acțiunile din trafic, fiind prezenți la datorie pentru prevenirea unor accidente de circulație cu consecințe extrem de grave

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ.

Activitățile au debutat încă de luni, 14 noiembrie, până în prezent, polițiștii desfășurând acțiuni punctuale pentru verificarea legalității transportului de persoane, sancționarea indisciplinei pietonale și a comportamentului agresiv la volan.

Astfel, polițiștii au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar în atenția acestora s-au aflat conducătorii auto care manifestă un comportament agresiv la volan.

Acțiunile desfășurate, pe parcursul zilei, au avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor. În primele zece luni ale acestui an, pe raza județului Dâmbovița, numărul accidentelor de circulație grave au scăzut cu 16,66% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021.