23.09.2022 00:11

Sindicatele din Poliție, revoltate de mărirea salariilor parlamentarilor

Sindicatele din Poliție, revoltate de mărirea salariilor parlamentarilor
Galerie foto

*Sindicaliștii SNPPC consideră acest demers „o scamatorie sfidătoare la adresa tuturor celor oropsiți de politica salarială jalnică adoptată în ultimii ani”

 

Parlamentarii care și-au votat singuri majorarea salarială de 25%, prevedere care se aplică tuturor demnitarilor, și-au dat singuri foc la valiză, pentru că au reușit să-și pună în cap toate sindicatele dar în mod special pe cele din Poliție, cărora guvernanții le tot spun de luni bune, în urma protestelor de stradă, că nu sunt bani pentru majorarea salariilor, respectiv pentru punerea în aplicare a Legii 153! Liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan, ne-a trimis ieri comunicatul de presă al colegilor de la Federația Națională a Sindicatelor din Poliție și Personalului Contractual în care se anunță reluarea protestelor, dar la o altă dimensiune.

,,Senatorii ne-au pus-o, miercuri, de mămăligă. Ce au făcut, mai exact? Printr-o scamatorie sfidătoare la adresa tuturor celor oropsiți de politica salarială jalnică adoptată în ultimii ani, senatorii au votat o majorare consistentă pentru toată Administrația prezidențială, angajații guvernamentali și asimilații acestora, miniștrii și ceilalți demnitari din toate instituțiile de stat, parlamentari și funcționarii care-i deservesc, angajații din toată Administrația publică, inclusiv pentru aleșii locali – primari, viceprimari, consilieri etc. Îi reamintim domnului vicepremier că și noi i-am cerut, în vara asta, dumnealui, dar și coaliției din care face parte, eficientizarea serviciului polițienesc, ceea ce presupune inclusiv o salarizare pe măsură, nu de 2.200-2.300 lei, cât are un polițist, încadrat acum, cu un salariu batjocoritor și alte drepturi financiare calculate la valori de referință din 2009. Polițist aflat tot în slujba comunității, ca și domnul vicepremier, ca și domnii parlamentari, ca și domnul primar. În concluzie, așa cum am mai declarat: nu renunțăm la lupta sindicală și, în curând, vom relua protestele, la o altă dimensiune”, se arată în comunicatul de presă al celor de la FSNPPC.

 

 

Violeta Stanciu