14.03.2023 00:14

Sindicatele cer să revină la ședințele CA din cadrul ROMARM

Sindicatele cer să revină la ședințele CA din cadrul ROMARM
Galerie foto

*Liderii de sindicat au fost excluși de fostul director ROMARM, Gabriel Țuțu *„În discuția de azi (n.n. luni, 13 martie 2023) cu ministrul  Economiei, referitor la problema noului director  ROMARM, sindicatele au avut o singură observație, să pună un om care se pricepe și care vrea să facă treabă. Să sperăm că va fi o decizie înțeleaptă”

 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni, împreună cu alți doi colegi, la rândul lor lideri de sindicat la societăți din industria de profil s-au întâlnit ieri cu ministrul Economiei, Florin Spătaru pentru a clarifica unele din problemele arzătoare. Primul subiect abordat a fost relația care trebuie să existe între Consiliul de Administrație  ROMARM și sindicatele din industria de apărare, care nu au mai avut acces, o bună perioadă de timp, la ședințele acestui for administrativ. Interdicția a fost impusă de fostul director ROMARM, Gabriel Țuțu care este cercetat în prezent de DNA pentru fapte de corupție.

„Știți că a fost o sincopă destul de lungă, de când director a fost Gabriel Țuțu, când sindicatele nu au fost invitate, așa cum spune Legea 367, art. 30, la ședințele CA de la ROMARM. Ministrul Economiei a spus că va reglementa fără discuție această problemă, pentru a se intra în normalitate, mai ales că dialogul între noi și ministru este foarte bun în momentul de față’’, ne-a declarat ieri liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu. În ceea ce privește situația în care se află fostul director ROMARM, Gabriel Țuțu, Constantin Bucuroiu ne-a confirmat că instituția nu s-a mai confruntat niciodată, din cunoștințele sale, cu o astfel de situație, ca un director ROMARM să fie cercetat pentru fapte de corupție de către organele statului. ,,În 52 de ani, în ultimii 32 de ani, de când știu eu, nu am avut o astfel de problemă... Este primul caz în istoria ROMARM... Liderii ASIAA, la toate discuțiile pe care le-au avut cu el, i-au atras atenția acolo unde se poate greși sau unde se greșește sau acolo unde lucrurile nu merg bine... Scoaterea sindicatelor din CA-uri a fost un semnal de alarmă. Sindicatele, zic eu, ar fi încercat să evite lucruri de genul acesta. În discuția de azi (n.n. luni, 13 martie 2023) cu ministrul  Economiei, referitor la problema noului director  ROMARM, sindicatele au avut o singură observație, să pună un om care se pricepe și care vrea să facă treabă. Să sperăm că va fi o decizie înțeleaptă”, a mai precizat liderul de sindicat morenar, Constantin Bucuroiu.

 

 

 

Violeta Stanciu