19.10.2021 00:14

Sindicaliștii, rezervați privind dezghețarea salariilor în 2022

Sindicaliștii, rezervați privind dezghețarea salariilor în 2022
Galerie foto

*„Numai să nu facă ceva guvernanții noștri și să spună că... nu se aplică în administrația publică”, afirmă Emil Pleșa, vicelider de sindicat administrația publică dâmbovițeană

 

Chiar dacă salariile angajaților din sistemul public au fost înghețate, pentru o perioadă nedeterminată, la nivelul lunii decembrie 2020, de către Guvernul Cîțu printr-o ordonanță de urgență adoptată la finele anului trecut, bugetarii așteaptă ca dezghețarea să se producă totuși la începutul anului 2022! Mai mult, aceștia așteaptă și creșterea salariilor care ar trebui să aibă loc în urma majorării salariului minim pe economie, cu circa 11%. Teama vicepreședintelui Sindicatului ,,Forța Legii’’ din Administrația Publică Locală Dâmbovița, Emil Pleșa este ca nu cumva guvernanții să mențină în continuare interdicția de creștere a salariilor în sistemul bugetar.  

„Sunt foarte bulversat de poporul român, că nu zice nimeni nimic”

,,În ceea ce privește administrația publică locală, ar trebui să avem vești bune și vă spun și de ce... Salarizarea în acest sistem are ca bază salariul minim pe economie, mărindu-se salariul minim pe economie cu 11% ar trebui să se mărească, conform legii salarizării, și salariile celor din administrația publică.  Numai să nu facă ceva guvernanții noștri și să spună că «nu se aplică în administrația publică». Deci se fură în neștire... Unde s-a mai pomenit să cumperi 120 de milioane de vaccinuri... Pentru ce, când noi dacă mai suntem 15 milioane de locuitori și ar trebui să se vaccineze în jur de 10 milioane? Este unul din tunurile cele mai mari pe care le-a dat acest PNL. Legea salarizării unice a fost înghețată în 2020 pentru anul 2021. Eu sunt foarte bulversat de poporul român, că nu zice nimeni nimic. Liderii pensionarilor, ca și liderii de sindicat de la nivel național, sunt oamenii guvernelor, nu contează care, pentru niciodată nu au pus în prim plan interesele celor care le îndeasă buzunarele de bani, prin cotizații. Este un blat!”, a semnalat vicepreședintele Sindicatului ,,Forța Legii’’ din Administrația Publică Locală Dâmbovița, Emil Pleșa.

Violeta Stanciu