30.05.2023 00:16

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice, ediția a 57-a

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice, ediția a 57-a
Galerie foto

*,,Întâlnirea cercetătorilor în Dâmbovița este mai mult decât potrivită, potențialul arheologic și istoric al județului nostru fiind unul uriaș”

 

Cea de-a 57-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice se desfășoară în acest an la Târgoviște, la Muzeul de Istorie. Ieri, la deschiderea sesiunii, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Comisiei Naționale de Arheologie, conducerea Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, specialiști în domeniu. Consiliul Județean Dâmbovița a sprijinit publicarea volumului „Cronica cercetărilor arheologice din România”.

„Județul Dâmbovița este gazda Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice, unul dintre cele mai prolifice evenimente ale arheologiei românești. Numărul mare de arheologi înscriși, peste 150 de cercetători, este cu totul impresionant. Întâlnirea cercetătorilor în Dâmbovița este mai mult decât potrivită, potențialul arheologic și istoric al județului nostru fiind unul uriaș. Sunt convins că această sesiune va rămâne de referință și am speranța că, începând de astăzi, se va produce o revigorare a evenimentului.  Succes tuturor!”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu