26.01.2022 00:18

Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli

Secretarul de stat Sorin Ion explică întârzierea testelor anti-COVID-19 în școli
Galerie foto

*Potrivit acestuia, achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante, așa că se așteaptă decizia instanței

 

În prezent, școala nu se desfășoară în condiții de siguranță, din cauza lipsei de teste COVID-19! Este ceea ce spune fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița și actual secretar de stat al Ministerului Educației, Sorin Ion. Potrivit acestuia, achiziția privind testele COVID din salivă pentru școli a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una din firmele participante, așa că se așteaptă decizia instanței.

Astfel, cunoscuta birocrație din România lovește din nou! Sorin Ion a explicat că testele anti-COVID-19 sunt mai mult decât utile, iar gradul lor de utilizare este foarte ridicat. Nu în ultimul rând, secretarul de stat a transmis că părinții elevilor trebuie să fie cei mai responsabili pentru utilizare testelor de COVID, deoarece acestea se fac în proporție de 99%  acasă.

„Gradul de utilizare al testelor COVID este destul de mare”

„De aproximativ două săptămâni ne confruntăm cu lipsa testelor de COVID în școli. Până la vacanța de iarnă, știți foarte bine că am testat, dar în acest moment, din motive procedurale, licitațiile ulterioare au fost îngreunate și nu avem teste în școli la acest moment.  Vestea bună este că gradul de utilizare al testelor COVID este destul de mare, avem și județe unde gradul lor de respingere este de 25%, dar sunt câteva situații cu asemenea zone. Totuși, ele nu sunt obligatorii, nu poți limita dreptul la educație, noi ne facem datoria să le trimitem către școli, în rest, nu putem decât să apelăm la responsabilitatea părinților. Repet, problema cea mai mare din acest moment este lipsa testelor în școli. Dacă le folosești 70% sau 80%...este un câștig, nu o pierdere”, a transmis secretarul de stat al Ministerului Educației, Sorin Ion.

 

 

Ștefan Khalil