03.12.2021 00:12

Seceta din ultimele luni a limitat resursa de apă

Seceta din ultimele luni a limitat resursa de apă
Galerie foto

*„În acest moment, barajele noastre au o resursă de apă limitată, asigurăm un tranzit la un nivel foarte mic, cu puțin șanse de a asigura și debitul ecologic pe râurile din administrarea noastră”, a declarat ing. Dănuț Bîzgu, directorul SAG Dâmbovița

 

Seceta prelungită lasă barajele de apă din Dâmbovița cu o resursă foarte mică! Directorul general al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Dâmbovița, ing. Dănuț Bîzgu, a semnalat într-o intervenție de presă că lipsa precipitațiilor din ultimele șase luni au afectat foarte mult barajele de apă.  Compartimentul de hidrologie care asigură în permanență date privind tranzitul volumelor de apă, atât în perioadă de secetă, cât și în perioadă de viituri, a constat mai multe probleme în ultima perioadă.  Tranzitul asigurat de barajele de apă din Dâmbovița este foarte mic, iar directorul Dănuț Bîzgu spune că este puțin probabil ca în perioada următoare să fie asigurat debitul ecologic al râurilor din administrarea SAG Dâmbovița.

„Pe această cale vreau să atenționez că suntem într-o situație extraordinar de deficitară din cauza lipsei de precipitații din ultimele șase luni. Resursa de apă este foarte săracă, suntem în situații de secetă. În acest moment, barajele noastre au o resursă de apă limitată, asigurăm un tranzit la un nivel foarte mic, cu puțin șanse de a asigura și debitul ecologic pe râurile din administrarea noastră”, a declarat ing. Dănuț Bîzgu, directorul SAG Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil