08.08.2022 00:20

Secetă!

Secetă!
Galerie foto

România este arsă până-n rărunchi de un soare nebun. Așa se spune și așa va fi. Ceea ce se întâmplă este un dezastru. Și se mai spune de către unii că avem de-a face și cu un război climatic. O fi. Adevărul este că țara românilor moare cu fiecare zi în această vară, arșița asta ca de bombardament nuclear secându-i răsuflarea.

Cum destinul a făcut să vin pe această lume, hăt, de demult, dinainte de ultimul război mondial al secolului 20, am prins marea secetă din 44-47 când românii mureau pe capete de inaniție și pământul așijderea. După care a venit comunismul bolșevic. Și totuși, într-un alt fel de regim, comunism, s-au construit canale de irigații și chiar dacă a mai dat câte o secetă, pământul românesc a rodit și țara a avut pâine.

Apoi a fost o revoluție. După care a fost adus capitalismul, nu pe tancuri sovietice precum comunismul, ci cu ajutorul multinaționalelor de tot felul. Ca să fie precis: a fost readus. Și multinaționalele astea s-au pus pe un jaf inimaginabil, primind o mână de ajutor din partea unor idioți utili (politicieni de adunătură) din lăuntrul Românabsurdistanului. Idioți utili care au pus cruce sistemului de irigații și nici gând să-l refacă și să reia construcția canalelor de dinainte de 1990.

Dar ceea ce este cel mai rău acum vine din secarea apelor țării, ceea mai halucinantă secare este a Dunării. O, Dunăre, Dunăre, drum fără pulbere... Și, uite că nu-ți vine a crede, a secat , în multe locuri, o treci la pas, prin vadul de... pulbere de pe un mal pe altul. Și dacă țara moare, arsă până-n rărunchi de un soare nebun, guvernanții din coaliții se ceartă pe te miri ce, și sunt gata să pună, fără crâcnire, în practică „marea resetare” și pe acest pământ nefericit stingându-ne să mai aruncăm pătura pe noi la iarnă. Oameni buni, este o secetă de ne seacă și inima!

 

 

George Coandă