28.09.2021 00:18

Secția de Cardiologie a SJUT va fi extinsă

Secția de Cardiologie a SJUT va fi extinsă
Galerie foto

*Secția de Cardiologie a Spitalului de Urgențe din Târgoviște va intra într-un amplu proces de reabilitare, extindere, dar și dotare

*Spitalul Județean din Târgoviște este singura unitate medicală din sudul României care nu are un angiograf

*În noul proiect pregătit de CJD, este prevăzut și aducerea unui asemenea dispozitiv

 

Proiect important pregătit de administrația județeană! Recent, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a anunțat că secția de Cardiologie a Spitalului de Urgențe din Târgoviște va intra într-un amplu proces de reabilitare, extindere, dar și dotare. Spitalul Județean din Târgoviște este singura unitate medicală din sudul României care nu are un angiograf. În noul proiect pregătit de CJD, este prevăzut și aducerea unui asemenea dispozitiv, care este foarte util pentru a vizualiza vasele de sânge ale organismului. Pentru acest proiect, Consiliul Județean pregătește suma de 16 milioane de lei.

,,Vorbim despre un proiect important despre care am mai menționat și nu am renunțat la idee, chiar dacă au fost colegi din cadrul Consiliului Județean și din cadrul Spitalului Județean de Urgență, care au ,,tras frâna de mână” pentru această investiție… Este vorba despre extinderea secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean. Suntem singurul spital din sudul României unde nu avem montat un angiograf și am spus clar încă de anul trecut, îmi doresc în cadrul Spitalului Județean extinderea secției de cardiologie, finanțarea acestui proiect cu o valoare de aproximativ 16 milioane de lei, clădirea de 450 metri pătrați și angiograful, totul va fi asigurat în exclusivitate de Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

De asemenea, acesta a anunțat că vor avea loc modificări și la Spitalul din Gura Ocniței, secție care se află în subordinea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

 ,,În ceea ce privește confortul pacienților și personalului medical, în ședința ordinară CJD care a avut loc săptămâna trecută, am aprobat să includem centru de recuperare neuromotorie de la Gura Ocniței, pavilioanele A, B și C și clădirea Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița, care este în subordinea CJD pe care le vom include într-un program de creștere a eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru clădirile aflate în proprietatea Consiliului Județean Dâmbovița. Se vor executa lucrări de reabilitare termică a clădirilor, se vor implementa sisteme de producere a energiei termice și nu în ultimul rând, se vor reabilita și moderniza toate instalațiile existente”, a mai transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

În total, investițiile pregătite în acest an de Consiliul Județean pentru Spitalul din Târgoviște și secțiile acestuia, se ridică la o valoare de peste 82 de milioane de lei.

Ștefan Khalil