24.06.2022 00:18

Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița

Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița
Galerie foto

*Cei 8 ofițeri și subofițeri au avut ocazia să afle informații cu privire la locul, rolul, atribuțiile și misiunile Jandarmeriei dâmbovițene și a celor două posturi de jandarmi montane Zănoaga și Peștera

 

O delegație mixtă formată din specialiști români în domeniul cooperării civil-militare (CIMIC) din cadrul Batalionului 1 CIMIC “General de corp de armată Ștefan Holban” și specialiști americani ai afacerilor civile  (US Civil Affairs) a vizitat, în data de 22 iunie a.c., Jandarmeria Dâmbovița.

Oaspeții au fost întâmpinați de colonel Mihai MATEI, prim-adjunctul Inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Aflați pentru prima dată într-o vizită de informare-documentare la sediul instituției noastre, cei 8 ofițeri și subofițeri au avut ocazia să afle informații cu privire la locul, rolul, atribuțiile și misiunile Jandarmeriei dâmbovițene și a celor două posturi de jandarmi montane Zănoaga și Peștera.

Scopul acestei vizite a fost acela de a identifica domenii comune de pregătire în vederea consolidării relațiilor de cooperare interinstituțională.

Activitatea s-a încheiat cu vizitarea unor obiective turistice din județul Dâmbovița.

 

 

V.A.