25.02.2016 20:42

Românii din Calgary, alături de răniții de la Colectiv

Românii din Calgary, alături de răniții de la Colectiv
Galerie foto

❚ După o acțiune de strângere de fonduri, demarată anul trecut și încheiată recent, 5000 de dolari au fost donați Crucii Roșii Române, ca un mic ajutor pentru cele necesare măcar unei părți dintre cei care încă suferă după cumplitul incendiu

DANIELA APOSTOAEI


Chiar dacă au trecut patru luni de la tragedia petrecută la Clubul Colectiv din București, Asociația Culturală a Românilor Canadieni din Calgary, Alberta (RCCAC) a dorit să fie alături de cei aflați în suferință. Astfel, membrii din conducerea Asociației au inițiat, pe finalul anului trecut, o acțiune de strângere de fonduri pentru victimele din Colectiv, acțiune care s-a finalizat de curând. Un număr semnificativ de români, care locuiesc acum la Calgary, au răspuns acestei inițiative de suflet, suma donată organizației de Cruce Roșie din România fiind de 5000 dolari.

„Acest ajutor financiar a fost strâns pentru recuperarea fizică si mentală a celor afectați, iar Crucea Roșie din România va direcționa fondurile către spitalul unde mai sunt internate victime. Deși suntem departe fizic, gândul nostru este mereu aproape de cei de acasă și ne rugăm pentru victime și familiile lor”, a precizat președintele Asociației, Maria Șerban.