03.06.2015 00:19

Remember Mihail I. Vlad

Remember Mihail I. Vlad
Galerie foto

PETRE DRĂGUȚOIU


Poet, ziarist, editorialist, animator cultural și mai ales un suflet de artist, Mihail I. Vlad ar fi împlinit astăzi, 3 iunie, 68 de ani. A fost un neobosit om de litere, a înființat în 1990 „Revista de cultură și artă a românilor de pretutindeni” – Târgoviștea și Editura „Macarie” (1993). A debutat cu versuri, în 1970, cu poezia „Cântec de țară” în ziarul „Cuvântul nou” din Sf. Gheorghe.

A colaborat la publicațiile „România literară”, „Luceafărul”, „Argeș”, „Convorbiri literare”, „Ateneu”, „Transilvani”, „Tribuna”, „Jurnal de Dâmbovița”, „Dâmbovița”, „Miorița noastră” (New York), „Țeapa”, „Glasul Cetății”. A fost premiat la Festivalul Național de Literatură „Moștenirea Văcăreș- tilor” și cu Premiul Internațional „Podul lui Traian” (Uzdin, Iugoslavia), aducându-și o mare contribuție la legăturile culturale cu diaspora. A debutat editorial cu „Neliniștea cuvintelor”, urmat de volumul „Cu mâna în afara nopții”, „Așa e viața! – Întâmplări adevărate”.

„Publicistica sa, numeroasă, variată tematic, scrisă cu talent, cu implicații sentimentale asupra unor locuri și oameni, pe care i-a cunoscut și care i-au fost dragi, este de fapt o confesiune, un remember”, scria despre Mihail I. Vlad istoricul literar Victor Petrescu.

Astăzi, la sediul Bibliotecii Județene Dâmbovița, este organizat evenimentul „Remember Mihail Vlad”, dedicat memoriei și personalității omului de cultură dâmbovițean.

Programul este realizat în parteneriat cu Societatea Culturală „La noi acasă”, Societatea Scriitorilor Târgoviș- teni și Revista „Climate Literare”.