20.02.2024 00:13

Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu

Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
Galerie foto

Ștefan Khalil


Primăria Runcu și-a stabilit prioritățile pentru anul 2024, concentrându-se asupra reabilitării infrastructurii rutiere în localitate. Primarul Gheorghe Brebeanu a anunțat planurile ambițioase de a asfalta aproximativ trei kilometri de drum, cu accent pe sectoarele neasfaltate din comună.

De-a lungul timpului, dezvoltarea infrastructurii rutiere a fost mereu un obiectiv esențial pentru administrația locală din Runcu, iar cei trei kilometri de drum neasfaltat au fost identificați ca principală preocupare. Primarul Gheorghe Brebeanu a dat asigurări comunității că aceste sectoare de drum vor fi incluse în proiectul de asfaltare, iar resursele necesare vor fi alocate din bugetul local. Odată finalizat acest proiect, comuna Runcu se va număra printre puținele localități din județul Dâmbovița care dispun de toate străzile asfaltate.

Un alt motiv pentru care infrastructura rutieră este prioritară pentru administrația publică locală din Runcu este legat de potențialul turistic al comunei. Reabilitarea străzilor a generat un interes crescut din partea investitorilor, conducând la dezvoltarea mai multor pensiuni și la amenajarea unui parc de recreere în desfășurare. Primarul Gheorghe Brebeanu a subliniat că aceste inițiative sunt rezultatul investițiilor private în comunitate, evidențiind astfel importanța colaborării între autorități și sectorul privat pentru progresul și dezvoltarea durabilă a Runcului.

„După cum am mai menționat, infrastructura rutieră este crucială pentru noi și reprezintă un pilon esențial pentru dezvoltarea localităților. Avem în vedere reabilitarea celor trei kilometri de drum neasfaltat din comună în perioada următoare, pentru a continua procesul de modernizare. Astfel, ne propunem să fim printre puținele comune din județ care dispun de toate străzile asfaltate. Dat fiind potențialul turistic al zonei noastre, îmbunătățirea infrastructurii rutiere a fost de o importanță deosebită pentru noi, contribuind la atragerea investitorilor și la creșterea atractivității turistice. Asfaltarea acestor trei kilometri de drum va fi realizată cu fonduri de la bugetul local. De asemenea, în prezent se construiesc multiple pensiuni în localitatea noastră, cu aproximativ șase-sapte proiecte în desfășurare, iar unele sunt aproape finalizate. În plus, continuăm să dezvoltăm un sat de vacanță pentru a oferi opțiuni suplimentare pentru recreere. Lucrările în această direcție au început să avanseze, iar pentru a facilita investiția, am concesionat o parte din pădure. Considerăm că este o responsabilitate a noastră să creăm condiții favorabile pentru cei care aleg să investească în comunitatea noastră”, a declarat primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu.