15.10.2021 00:17

Reabilitarea Șoselei Găești, tot mai aproape de final

Reabilitarea Șoselei Găești, tot mai aproape de final
Galerie foto

*Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că, cel mai probabil, până la finalul acestei luni va fi turnat stratul trei de asfalt și vor fi amenajate și 300 de locuri de parcare adiacente străzii, care vor deservii unitățile comerciale din zona respectivă

 

Lucrările de asfaltare și modernizare pe Șoseaua Găești se apropie de final, a mai rămas de turnat doar stratul trei de asfalt și amenajarea a 300 de locuri de parcare. Recent, edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, însoțit de întreg executivul Primăriei, a făcut o vizită de lucru la acest obiectiv de investiție unde sunt executate lucrări la cele mai importante artere rutiere de acces în oraș.

„Ne aflăm pe șoseaua Găești din Municipiul Târgoviște, principala cale de intrare în oraș a autoturismelor. Vorbim de aproximativ 3000 de autoturisme care intră în Târgoviște dimineața între ora 07:15 și 8:30. Aici, administrația locală târgovișteană derulează un proiect amplu de reabilitare a infrastructurii, reabilitare care presupune pe de o parte refacerea părții carosabile, refacerea integrală a părții carosabile. Se vor turna trei straturi de asfalt, deja a fost turnat stratul al doilea.

De asemenea refacerea trotuarelor, spațiul verde și canalizația pentru rețelele de telecomunicații. Totodată avem lucrări de preluare a apelor pluviale. Pe ceea ce înseamnă ultimul strat de asfalt, luna aceasta, până la finalul lunii va fi turnat și ultimul strat de asfalt, stratul 3, și încercăm să realizăm și cât mai multe dintre parcările adiacente străzii cu precizarea că vom avea peste 300 de locuri de parcare în această zonă care vor deservi, pe de o parte unitățile comerciale din zonă, pe de altă parte vor reprezenta și o un punct important pe ceea ce înseamnă mobilitatea urbană și transportul public în sensul că oamenii pot lăsa mașina la marginea orașului și să utilizeze transportul în comun.

Sper să reușim să convingem cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie. Acesta este și un indicator pe care noi trebuie să îl atingem în cadrul proiectului de mobilitate urbană, scăderea noxelor” , a precizat primarul de la Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil