12.10.2021 00:19

PSD nu întrevede o majoritate pentru un guvern stabil

PSD nu întrevede o majoritate pentru un guvern stabil
Galerie foto

*„Din punctul nostru de vedere, al Partidului Social Democrat, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate’’ (Marcel Ciolacu, președintele PSD)

*„ Am oferit soluții astfel încât, în cel mai scurt timp, România să revină la o situație stabilă, din toate punctele de vedere” (Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița)

 

Președintele PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a făcut parte din delegația Partidului Social Democrat care a participat ieri la consultările de la Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui nou premier  și constituirii unui guvern care să gestioneze situația critică în care se află  țara.

„Alături de președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, dar și de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și doamna Corina Ene, primar în comuna Căbești, județul Bihor, am participat la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Prin prezența noastră la Cotroceni, PSD a dat dovadă de responsabilitate și de maturitate politică. Am oferit soluții astfel încât, în cel mai scurt timp, România să revină la o situație stabilă, din toate punctele de vedere”, a transmis ieri președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„Am depus la Birourile Permanente solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze”

De asemenea, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la conferința de presă organizată după consultări: ,,România se află într-o criză socială, o criză economică și nu în ultimul rând într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual Guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate.

Din punctul nostru de vedere, al Partidului Social Democrat, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea creiona în acest moment o majoritate pentru un guvern stabil. Până atunci l-am asigurat și pe președinte că românii nu vor fi abandonați și că tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlamentul României, iar parlamentarii PSD, cel mai mare grup parlamentar din Parlament din acest moment, vor lucra 24 h din 24 h. Deja am depus la Birourile Permanente, atât la Senat, cât și la Cameră, solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze. Sperăm ca în această săptămână, cel târziu săptămâna viitoare, legea să meargă la promulgare.

La fel vom aborda toate solicitările venite din partea Guvernului pentru a depăși această pandemie, criza sanitară, dar și economică. Românii trebuie să depășească și criza socială, pentru că această iarnă va fi una dintre cele mai grele. Cu aceste scumpiri românii nu vor face față în perioada următoare”, a declarat președintele PSD , Marcel Ciolacu.

 

 

Violeta Stanciu