16.09.2021 00:16

PSD este alternativa din „rotativa guvernamentală”, dar cu legare de seamă

PSD este alternativa din „rotativa guvernamentală”, dar cu legare de seamă
Galerie foto

Cum nu o dată am mai făcut această precizare, atunci când este cazul o mai fac, pentru a nu fi acuzat că aș fi partizanul vreunei forțe politice alergătoare pe eșichierul unde se încaeră partidele patriei. Așadar, nu sunt membrul niciunei formațiuni politice și nici nu fac pe simpatii propagandă în favoarea uneia ori alteia, dar atunci când realitatea socio-economică și politică „din teren” mi-o impune, pe analiză lucidă, îmi dau cu părerea, ajutat și de îndelungata mea experiență, de viață și de gazetărie cam cum ar fi logic politic să se petreacă lucrurile.

Și, ca să vin acolo unde ne doare pe toți, fiicele și fii patriei, deci, „realitatea din teren”, mi-o impune, ar trebui ca, după guvernarea catastrofală penelisto – useristoplusistă – udemeristă de aproape un an, să se intre în procedura alegerilor anticipate, altminteri, România ca de de-a binelea în haos. Și, după cum stau lucrurile pe eșichier, alternativa, în acest moment, conform „rotativei guvernării”, este PSD. Și, oricum l-ar califica ăi din dreapta, și mai ales, cu eticheta de „ciuma roșie”, PSD, așa cum ne arată sondajele de opinie, stă cel mai bine în atenția opiniei publice.

Însă PSD își dorește să reajungă la palatul Victoria dându-i bătaie mare de inimă lui Klaus Werner Iohannis? Chiar, dincolo de vorbele de clacă, ar avea de preluat o „moștenire grea” o dezastruoasă harababură economică și socială, produsă în nici un an de zile – mai rău decât pandemia de Covid-19 de „guvernul meu” cârmuit spre o evidentă eșuare de Vasile Florin Câțu. Cert este însă faptul că, revenirea la Palatul Victoria a PSD este singura alternativă și nu una de „coaliție națională” sau tehnocrată.

Dar, aș vrea să cred că, PSD va fi învățat din amarele „lecții ale trecutului”, că va fi cu băgare de seamă, ca să nu mai calce-n străchinile lui Dragnea, și din „ciuma roșie să devină o speranță europeană de bine pentru români. O altă alternativă la „rotativa guvernamentală” nu știu.

George Coandă