28.06.2022 00:13

Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița

Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Galerie foto

*La nivel județean, a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 69,74%  și trei medii de 10

 

Ștefan Khalil


Au fost afișate primele rezultate ale Examenului Național de Bacalaureat. În județul Dâmbovița, absolvenții care au susținut săptămâna trecută probele scrise ale examenului maturității au aflat ce note au luat. Astfel, la nivel județean, a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 69,74%  și trei medii de 10.

Absolvenții care au trecut Bacalaureatul fără greșeală sunt: un elev de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa – profil Matematică-Informatică, un alt elev de la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” – profil Matematică – Informatică, iar cel treilea absolvent, de la Colegiul Național „Vladimir Streinu” – profil Filologie. Inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu, a oferit câteva detalii despre primele rezultate la examenul de Bacalaureat.

„Acestea sunt rezultatele înainte de contestații. Procentul de promovabilitate în acest moment este de 69,74%. Acesta este procentul raportat la numărul elevilor înscriși. Avem și trei medii de 10. Un elev este de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, un alt absolvent este de la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” și cel de al treilea este de la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești. Specializările acestora sunt: cei doi, de la Pucioasa și „Ienăchiță Văcărescu” sunt de la Matematică-Informatică, iar cel de la „Vladimir Streinu” din Găești este un absolvent de Filologie. Într-adevăr, avem procente foarte mici la liceele tehnologice. Poate în viitor se va face un examen diferențiat pentru aceștia”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

Contestațiile se soluționează în perioada 28-30 iunie, iar rezultatele finale la Bac 2022 vor fi afișate în data de 1 iulie.