24.01.2022 00:15

Proiectul rețelei de gaze, în ceață!

Proiectul rețelei de gaze, în ceață!
Galerie foto

*Proiectul a fost depus pe programul național Anghel Saligny, dar Guvernul nu a venit până în acest moment cu nimic concret. Din acest motiv, totul  este în stand-by, în ciuda eforturilor făcute de administrația publică locală din Raciu

 

În continuare, comuna Raciu face eforturi mari pentru a implementa proiectul rețelei de distribuție de gaze naturale în localitate. Primarul Vasile Grădinaru ne-a precizat că studiile de fezabilitate au fost făcute, singurul obstacol de care trebuie să se treacă, și cel mai greu, este obținerea sursei de finanțare. Proiectul a fost depus pe programul național Anghel Saligny, dar Guvernul nu a venit până în acest moment cu nimic concret.

Din acest motiv, totul  este în stand-by, în ciuda eforturilor făcute de administrația publică locală din Raciu. Investiția necesită multe intervenții, deoarece Raciu nu are nicio conductă de gaze în apropiere și trebuie să se conecteze de la localitățile din apropiere, cum ar fi Văcărești sau Gura Șuții, ceea ce necesită să se realizeze o conductă de aproximativ nouă kilometri pentru a fi racordată și comuna Raciu.

„Un proiect pentru care ne zbatem foarte mult să facem o achiziție pe înființare distribuție gaze naturale. Acum lucrăm la documentație, dar nu știm pe ce sursă de finanțare vom demara proiectul. Evident, astfel de investiții de anvergură se realizează cu bani de la bugetul de stat. În ceea ce privește proiectul rețelei de distribuție de gaze naturale, este unul care necesită multe intervenții, deoarece  noi nu avem prin apropiere nicio conductă de gaze. Conducta principală o are Transgaz, iar noi trebuie să ne conectăm undeva, ori de la Văcărești, ori de la Gura Șuții, unde ar fi un traseu de la șapte, la nouă kilometri ca să putem ajunge la Raciu”, a precizat primarul de la Raciu, Vasile Grădinaru.

 

 

Ștefan Khalil