16.05.2022 00:16

Proiecte pentru atragerea cititorilor la Biblioteca Județeană

Proiecte pentru atragerea cititorilor la Biblioteca Județeană
Galerie foto

Atragerea cititorilor a reprezentat mereu una dintre principalele priorități pentru conducerea Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița. Recent, managerul instituției de cultură, Agnes Terezia Erich, declara faptul că, anul trecut, la nivelul Bibliotecii Județene au fost implementate două proiecte pentru a crește numărul utilizatorilor.

Unul dintre ele a fost realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviște și Seminarul Teologic, în urma căruia, aproximativ 200 de elevi de la Seminar și-au făcut permis pentru bibliotecă. Cel de-al doilea proiect implementat a fost unul inedit la nivel național, un proiect pilot, dedicat persoanelor care au un program foarte încărcat la locul de muncă și nu reușesc să ajungă la bibliotecă.

„Ne-am orientat în acest program pilot cu Banca Transilvania, cu Sucursala, care este aici lângă noi, pe strada Transilvaniei. Ei neavând efectiv cum să vină la bibliotecă pentru a-și alege ceva de citit, prin acest program ne ducem noi către ei și le luăm cererile de lectură, le ducem cărțile, i-am învățat cum să utilizeze catalogul OPAC, astfel încât să ieșim noi în întâmpinarea dorințelor lor. Vrem să extindem și la alte instituții acest proiect”, a declarat managerul general al Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich.

 

 

Ștefan Khalil