14.10.2021 00:17

Proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Răzvad

Proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Răzvad
Galerie foto

*Acestea prevăd realizarea de branșamente la rețeaua de canalizare pe DJ 719, execuția tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces în Valea Voievozilor și construirea unei piste de biciclete, valoarea totală a celor trei contracte fiind de peste 6,2 milioane de lei

 

Ieri, la sediul Primăriei Răzvad, în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița și edilului Emanuel Spătaru, au fost semnate trei contracte de finanțare pentru dezvoltarea localității. Primarul Răzvadului, Emanuel Spătaru a oferit câteva detalii despre această investiție.

,,Astăzi (n.n. ieri) ne aflăm cu toții pentru un eveniment important pentru comuna noastră. Vreau să mulțumesc conducerii CJD și domnului președinte Corneliu Ștefan pentru că a acceptat ca astăzi la Răzvad să marcăm un moment important. Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), comuna Răzvad, alături de alte comune din județul Dâmbovița, vom semna astăzi trei contracte de asociere pentru ceea ce înseamnă trama stradală. În momentul de față, cu aceste proiecte reușim să ridicăm standardul nu doar pentru comuna Răzvad, ci și pentru localitățile de lângă. Cu aceste proiecte, vom face șanțurile, podețele și trotuarele, dar și piste pentru biciclete pentru tronsonul de Drum Județean (DJ) 719, respectiv strada Tudor Vladimirescu. Este o zonă unde acolo am finalizat tot ceea ce înseamnă problema utilităților, vorbim de apă, gaze, curent și canalizare, motiv pentru care închidem toată zona și va fi un exemplu pentru întreaga comună. Așa va arăta toată comuna, cum o să fie prin aceste proiecte DJ 719. Mai mult decât atât, o să facem și branșamente pentru fiecare gospodărie în parte”, a precizat primarul comunei Răzvad.

De asemenea, președintele CJD, Corneliu Ștefan a vorbit despre contractele de asociere semnate cu Primăria Răzvad, dar și despre Programul Județean de Dezvoltare Locală, singurul din țară, care a avut zeci de cereri în acest an din partea unităților administrativ teritoriale.

,,Cele trei contracte fac parte dintr-un program amplu de dezvoltare al județului Dâmbovița. Nu întâmplător am venit astăzi la Răzvad, este singura localitate unde am venit să semnăm aceste contracte, restul au fost semnate în sediul Consiliului Județean Dâmbovița, dar după cum bine știți, 30 septembrie a fost ultima dată prin care s-au depus proiecte pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală și trebuie specificat și de data aceasta, este unic în România acest program județean de dezvoltare locală. Legat de acest program, anul acesta, la nivelul județului Dâmbovița au fost depuse 76 de solicitări. Am aprobat prin comisia noastră din Consiliul Județean Dâmbovița și nu în ultimul rând, prin votul consilierilor județeni, 61 de obiective. Deja unul este finalizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și mă refer aici la cea din comuna Raciu, execuția sistemelor de preluare a apelor pluviale cinci obiective și nu în ultimul rând, un cămin cultural. Valoarea totală aprobată de CJD se ridică la peste 58 de milioane de lei”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Ștefan Khalil