27.02.2024 00:13

Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare

Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Galerie foto

Comuna Dobra din județul Dâmbovița se află în plin proces de transformare și dezvoltare, beneficiind de o serie de proiecte ample ce vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere, educației, și a calității vieții locuitorilor săi. Cu o valoare totală ce depășește 216 milioane lei, aceste inițiative sunt posibile prin finanțarea asigurată în mare parte de Consiliul Județean Dâmbovița, prin intermediul Programului Județean de Dezvoltare Locală.

Printre cele mai semnificative proiecte finalizate sau aflate în curs de implementare se numără: Modernizarea a 2,3 kilometri de drumuri locale prin asfaltare, o investiție în valoare de 1.684.851 lei. Construcția unei punți pietonale de legătură între satele Dobra și Mărcești, cu o alocare de 5.003.126 lei. Modernizarea și reparația infrastructurii școlare, inclusiv eficientizarea energetică a școlilor și grădinițelor, însumând peste 10 milioane lei.

Dezvoltarea de facilități sportive, cum ar fi construirea unei baze sportive și a unui teren multisport, cu o alocare totală de 864.417 lei. Extinderea rețelei de apă și canalizare, precum și asigurarea scurgerii apelor și accesului la proprietăți, cu un buget total de 9.245.386 lei. În plus, comuna Dobra va beneficia și de un sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale, parte a unui parteneriat între mai multe comune din județ, cu o investiție de 182.533.713 lei.

Primarul Daniel Nica a transmis că el și echipa sa sunt angajați într-un efort susținut pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale comunității, oferind infrastructură modernă și facilități esențiale. „Aceste investiții vor aduce beneficii importante și durabile pentru locuitorii comunei Dobra și vor contribui la creșterea calității vieții în întreaga zonă”, a transmis primarul comunei Dobra, Daniel Nica.

 

 

Ștefan Khalil