16.03.2023 00:13

Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ

Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Galerie foto

Potrivit managerului Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, Agnes Terezia Erich, Consiliul Județean Dâmbovița va demara un proiect prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C7, pentru modernizarea a 29 de biblioteci, inclusiv Biblioteca Județeană din Târgoviște. Investiția prevede transformarea bibliotecilor publice în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Scopul acestui proiect este pentru îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate.

Managerul Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich, a transmis că pentru județul Dâmbovița a fost foarte ușor să găsească 29 de biblioteci funcționale, acesta fiind și numărul minim acceptat. Pentru alte județe însă, nu a fost la fel de simplu, astfel, perioada de depunere a documentelor a fost decalată cu o lună.

„O altă veste bună este că în curând, Consiliul Județean Dâmbovița va aplica un program prin PNRR. Există o axă pe transformarea digitală în care bibliotecile pot fi transformate în hub-uri de incluziune digitală, unde a intrat și județul Dâmbovița cu 29 de biblioteci. Termenul de depunere este în luna aprilie. Inițial, termenul era până în luna martie, dar pentru că celorlalte biblioteci le-a fost greu să găsească 29 de biblioteci funcționale, data pentru depunere a fost prelungită”, a transmis Agnes Terezia Erich, managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil