14.01.2022 00:28

Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Programul
Galerie foto

*Un maraton de vizite online din toate zonele României și din Diaspora la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște va deschide astăzi lista de evenimente educaționale, culturale și artistice dedicate promovării Romanței în rândul elevilor și studenților de la liceele și facultățile de muzică din România, precum și în rândul iubitorilor de romanțe din Diaspora

 

 

ALINA MAVRODIN VASILIU

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște deschide astăzi, 14 ianuarie a.c., la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, Programul Național „Tinerețea Romanței” pentru anul 2022, se axează pe câteva secțiuni principale: Vizite online la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, Ateliere de Romanțe la licee și facultăți de muzică din România, Concerte „Tinerețea Romanței”, precum și alte evenimente culturale. Programul Național „Tinerețea Romanței”, care se desfășoară și în acest an sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, continuă să dezvolte în anul 2022 seria de parteneriate și colaborări începute în anul 2019 cu instituții prestigioase muzicale, culturale, de învățământ, de presă din România, Republica Moldova și Diaspora.

Scopul Programului Național „Tinerețea Romanței” este acela de a promova, în mod special în rândul tinerilor, Romanța românească, gen muzical de patrimoniu al culturii naționale. De asemenea, programul continuă promovarea Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște, unic în România și în lume, precum și a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur” de la Târgoviște, unicul festival național din România, cu o longevitate neîntreruptă de 55 de ani, care au devenit adevărate ambasade ale culturii în județul Dâmbovița și au oferit municipiului Târgoviște binemeritatul statut de Cetate a Romanței.

Notă: Astăzi, programul include un maraton de vizite online desfășurate sincron pe aplicația Zoom, la care participă grupuri de elevi și studenți de la licee și facultăți de muzică din zone istorice ale României. Tot astăzi, grupuri numeroase de vizitatori online din Diaspora, din zece țări europene, vor trece (virtual) pragul Muzeului „Casa Romanței”, grație colaborării de excepție cu Radio ProDiaspora. Mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor programului! Romanța ne unește!

comunicatul integral poate fi citit AICI