12.04.2024 00:15

Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița

Programul „Masă Sănătoasă
Galerie foto

*În județul Dâmbovița, inițial, 28 de unități de învățământ au beneficiat de acest program, iar ulterior, cu suplimentarea numărului de unități acceptate, numărul lor a ajuns la 35

 

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a anunțat extinderea Programului Național „Masă Sănătoasă" în județ, cu o creștere a numărului de beneficiari pentru anul școlar 2024. Această inițiativă este menită să asigure o alimentație sănătoasă pentru preșcolari și elevi, contribuind la îmbunătățirea accesului la educație și la promovarea unui stil de viață sănătos.

Potrivit declarațiilor reprezentanților IȘJ Dâmbovița, Programul „Masă Sănătoasă" are drept obiectiv principal sprijinirea participării la educație prin oferirea unei alimentații sănătoase și promovarea unui stil de viață alimentar echilibrat. Prin alocarea de resurse financiare și distribuirea acestora către unitățile de învățământ selectate, programul vizează îmbunătățirea rezultatelor școlare și reducerea abandonului școlar, în special în mediile dezavantajate.

În județul Dâmbovița, inițial, 28 de unități de învățământ au beneficiat de acest program, iar ulterior, cu suplimentarea numărului de unități acceptate, numărul lor a ajuns la 35. Această extindere a dus la o creștere  a numărului de beneficiari direcți, ajungând la 11.945 de preșcolari și elevi, față de 3.804 în anul școlar precedent.

Pentru implementarea programului, sume importante au fost alocate de către Guvern, iar procedura de atribuire a contractelor pentru furnizarea mesei calde sau a pachetelor alimentare este organizată la nivelul fiecărei unități de învățământ.

 

 

Ștefan Khalil