14.05.2024 00:13

Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița

Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Galerie foto

În județul Dâmbovița, eforturile pentru asigurarea unei nutriții adecvate în școli încep să dea rezultate, odată cu implementarea Programului „Masă caldă". Șase școli din diverse comune beneficiază acum de acest program, care vine în sprijinul a 2.554 de elevi.

Comuna Dragomirești găzduiește 717 elevi la Școala Gimnazială Dragomirești, în timp ce 457 de elevi sunt înscriși la Școala Gimnazială Dărmănești. Comuna Glodeni este reprezentată de 320 de elevi la Școala Gimnazială „Buică Ionescu", în timp ce în comuna Gura Șuții, 430 de elevi se bucură de acest beneficiu la Școala Gimnazială din localitate. De asemenea, 420 de elevi sunt incluși în program la Școala Gimnazială Mănești, iar în comuna Lucieni, 210 elevi beneficiază de masă caldă la Școala Gimnazială a comunei.

Aceste inițiative fac parte dintr-un proiect național în cadrul căruia 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat primesc sprijin alimentar gratuit. În cadrul acestui program, elevilor li se asigură zilnic o masă caldă sau, în cazul în care acest lucru nu este posibil, un pachet alimentar în valoare de 15 lei pentru fiecare beneficiar, taxa pe valoarea adăugată fiind inclusă.

Finanțarea acestui program este asigurată prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale corespunzătoare, sumele necesare fiind defalcate din veniturile bugetului de stat. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, în anul 2022 s-au alocat 168.582 mii de lei, iar în anul 2023 suma a fost majorată la 266.510 mii de lei.

 

 

Ștefan Khalil