14.06.2021 08:57

Profilul pariorului de top: Care sunt calitățile necesare

Profilul pariorului de top: Care sunt calitățile necesare
Galerie foto

Pariurile sportive pot reprezenta un hobby, dar și o profesie. Un parior de top își asigură traiul zilnic din această activitate, iar vestea bună este că oricine poate deveni parior profesionist. Din punct de vedere logistic, este nevoie doar de un computer/tabletă/telefon și de o conexiune la Internet. Bugetul nu trebuie să fie foarte mare la început, va crește treptat.

Mai mult, agențiile de pariuri online, precum operatorul Maxbet sau alții, au oferte sportive suficient de bogate astfel încât să poată fi găsite zilnic bilete câștigătoare. Cu toate acestea, nu sunt foarte mulți pariori profesioniști. De ce? Întrucât nu toată lumea are calitățile necesare pentru o asemenea carieră.

 

Disciplina este pe primul loc

Un studiu de piață a relevat faptul că 93% dintre jucătorii la pariuri ies pe minus la finalul lunii. Mulți dintre aceștia au contul pe zero. Explicația este foarte simplă: nu au „tăria” de a respecta planul de joc. În primul și în primul rând, un parior de top este disciplinat. Dacă a stabilit că mizează 3-5% din buget pe fiecare meci, atunci aceea va fi miza biletelor, chiar dacă intervine o serie de pariuri pierzătoare, care l-ar determina pe un „parior normal” să pună mai mulți bani pe bilet pentru a recupera pierderile.

Sub imperiul emoțiilor negative, cine joacă la recuperare va ajunge să mizeze tot ce i-a mai rămas în cont, pe principiul „câștig tot ce am pierdut până acum sau mă liniștesc”. Nu este cazul jucătorilor de top, care știu că pariurile sportive pot fi asimilate cu un maraton, nu cu un sprint pe 100 de metri.

Prin urmare, profesionistul are o răbdare de fier. El joacă întotdeauna bilete individuale (cu o singură selecție). Astfel, cota nu este foarte mare (1.70 – 2.00), iar ținta de profit este atinsă printr-un număr foarte mare de bilete. Apropo de ținta de profit, pariorii de top nu își propun obiective pe termen scurt (o lună, o săptămână). De obicei, se trage linie după un sezon.

 

 

Perseverență, detașare, încredere în forțele proprii

Așa cum spuneam, în timpul sezonului pot apărea și perioade proaste. Nu s-a inventat pariorul care să câștige toate biletele. Jucătorul de top nu își pierde cumpătul, pentru că are un psihic de fier. Este perseverent ca un sportiv: „Ai câștigat, continuă! Ai pierdut, continuă”. Este detașat, pentru că știe că s-ar îmbolnăvi dacă ar pune la inimă fiecare eșec. El are încredere în cunoștințele sale, de care se folosește atunci când analizează meciurile.

Sunt cunoștințe care nu pică din cer. Un parior de top este serios și muncitor. Tratează această activitate exact ca pe un job full-time și urmărește absolut toate meciurile din competițiile pe care obișnuiește să joace (în direct sau înregistrate). Este atent la detalii, știe totul despre echipe, arbitrii și conducători de club. Mai în glumă, mai în serios, se poate spune că știe și ce număr are la pantof fiecare jucător.

Deși activitatea propriu-zisă este una solitară, om-calculator, pariorii de top sunt știu să se facă plăcuți, țin legătura permanentă cu alți pariori, cu oameni din fotbal și, în general, cu oricine poate oferi informații relevante despre meciuri.

Profesioniștii sunt persoane inteligente, pricepute la matematică, și au în permanență dorința de a  perfecționa algoritmul folosit pentru calcularea șanselor de câștig.

Nu în ultimul rând, pariorii care fac parte din acea comunitate de 7% iubesc adrenalina și riscul, dar un risc calculat, nu acela presupus de biletele cu 10-20 de selecții, jucate doar de amatori.