21.10.2021 00:14

Primele loturi în achiziție din proiectul european de apă-canal

Primele loturi în achiziție din proiectul european de apă-canal
Galerie foto

*Întregul proiect pentru introducerea rețelelor de apă și canal în cele 52 localități din Dâmbovița valorează 450 de milioane de euro

 

Recent, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a făcut noi precizări despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în localitățile din județul Dâmbovița. Valoarea totală a acestora este de 44 milioane de euro. Întregul proiect pentru introducerea rețelelor de apă și canal în cele 52 localități din Dâmbovița valorează 450 de milioane de euro.

„Valoarea totală a acestor loturi este 44 de milioane de euro”

,,Legat de cel mai mare proiect din istoria județului Dâmbovița, și aici mă refer la introducerea rețelelor noi de apă și canal în localitățile din Dâmbovița. Este un proiect în valoare de aproximativ 450 de milioane de euro (…) Vreau să vă spun că în acest moment avem prin evaluare și achiziție publică lotul 1 și lotul 2, care sunt deja vizibile pe Sicap, loturile 4,5 și 7 și în câteva zile vom vedea în evaluare loturile 8 și 10.

Pentru lotul 1, sperăm să dăm câștigătorul în maximum 30 de zile. Pentru lotul 2, am avut ghinion, a participat o singură firmă, dar care nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini, drept pentru care am fost nevoiți să reluăm licitația. Pentru loturile 4,5 și 7 suntem în procedură de achiziție publică, iar loturile 8 și 10, cred că într-o săptămână vor fi publice.

Valoarea totală acestor loturi care sunt în diverse stadii, fie că vorbim de evaluare, fie că vorbim de stadiul de depunere de ofertă, valoarea totală a acestora este 44 de milioane de euro. Am spus încă de la început, nu voi lăsa echipa tehnică din cadrul Companiei de Apă să doarmă și până la sfârșitul anului vom scoate toate loturile pentru toată valoarea de 450 de milioane de euro, care vor fi publice pe Sicap.

De asemenea, am mai scos două loturi foarte importante, în două săptămâni vom avea câștigătorul pentru furnizare de echipamente, cu o valoare de 5 milioane de euro și nu în ultimul rând, cel mai important lucru, fără de care nu putem merge mai departe este asistența tehnică și managementul proiectului, cu o valoare de 15 milioane de euro”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Ștefan Khalil