29.04.2022 00:12

Primăria Târgoviște a demarat proiectul de digitalizare

Primăria Târgoviște a demarat proiectul de digitalizare
Galerie foto

*„Fără drumuri inutile, fără cozi la ghișee, fără timp pierdut, fără dosare cu șină!”, este deviza proiectului, după cum a transmis primarul Daniel Cristian Stan

 

A fost demarat proiectul de digitalizare al administrației publice locale târgoviștene. Proiectul se ridică la o valoare de 4 milioane de lei, cu finanțare nerambursabilă, pe fonduri europene. Astfel, lucrul cu cetățenii municipiului Târgoviște va putea fi realizat online, de la orice distanță. Cozile interminabile de la ghișee și timpul pierdut vor rămâne de domeniul trecutului după ce acest proiect de mare anvergură va fi implementat. Primarul Daniel Cristian Stan a oferit mai multe informații despre noul proiect.

„Am semnat contractul de finanțare europeană în vederea realizării proiectului. În linii mari, aplicațiile proiectului au în vedere următoarele aspecte:  registratură electronică automatizată;  arhivă electronică automatizată;  implementarea unui circuit electronic al documentelor, semnătură electronică și identitate electronică;  relația online cu cetățenii, indiferent că discutăm despre aspecte care țin de urbanism, taxe și impozite locale, stare civilă, etc., practic orice cerere putând fi depusă și soluționată online, fiind generat un ecosistem digital interinstituțional, interconectat si interoperabil, pentru asigurarea accesului online la serviciile gestionate de primărie. Valoarea proiectului este de aproximativ 4.000.000 lei, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA)”, a transmis primarul Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil