26.01.2022 00:19

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, supărat pe firmele de construcții neserioase

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, supărat pe firmele de construcții neserioase
Galerie foto

*„Voi fi primul președinte din istoria județului Dâmbovița care va acorda, conform Legii achizițiilor publice, certificat negativ de a participa la licitații în județul nostru” *„Voi pune aceste firme pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița și voi spune foarte clar, cu nume și prenume, că sunt firme neserioase”

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan declară război constructorilor neserioși care blochează proiectele importante ale județului! Sunt vizate firmele de construcții  din afara județului care și-au făcut un prost obicei din a se contesta una pe alta și a ține astfel pe loc investițiile din Dâmbovița. Un exemplu elocvent în acest sens este  chiar drumul județean de la Bolboci, unde constructorul, după patru contestații pierdute, a ales calea Instanței de Judecată pentru a mai trage de timp. Mai mult de atât, Corneliu Ștefan este hotătât să acorde acestor firme...  certificate de bună purtare. În acest sens, Consiliul Județean Dâmbovița va acorda certificate negative acestor agenți economici pentru a nu mai putea să participe la licitații în județ.    

„Voi declara război tuturor constructorilor neserioși”

„Legat de drumul județean din munte, am o mare supărare pe anumiți constructori… Vreau să spun foarte clar că voi declara război tuturor constructorilor neserioși pentru județul nostru. Nu mă interesează pe mine ce lucrează în alte județe, dar sunt constructori care vin în județul nostru, nu sunt din județul Dâmbovița, și care efectiv vor să blocheze proiectele noastre, ale județului nostru. Vă dau un exemplu, drumul județean pe partea stângă a lacului Bolboci, cum urci în stațiunea turistică, 5,5 km, anul trecut am alocat suma de 9 milioane lei, a fost un constructor care a contestat de 4 ori această licitație.

De 4 ori s-a contestat locul 1 cu locul 2 și, mai mult decât atât, după ce a pierdut la CNSC ultima dată, a patra oară, a dat în judecată Consiliul Județean... Voi analiza foarte bine Legea achizițiilor publice și voi fi primul președinte de Consiliu Județean care voi da certificat pentru firmele care sunt neserioase în județul Dâmbovița... certificat ca să nu mai poată să participe la licitație. Și voi pune aceste firme pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița și voi spune foarte clar, cu nume și prenume, că sunt firme neserioase. Și voi angaja și la nivelul Consiliului Județean un expert ca să vedem și noi ce lucrări au făcut aceștia în județ, dacă tot ei ne contestă drumurile noastre.

Voi merge și voi face expertize pe aceste drumuri pe care le-au făcut ei în anumite localități, drumuri comunale, drumuri județene... Voi spune cu nume și prenume. Voi fi primul președinte din istoria județului Dâmbovița care va acorda, conform Legii achizițiilor publice, certificat negativ de a participa la licitații în județul nostru. Ăștia sunt reclamagii de meserie. Sunt oameni care vor doar să pună frână județului Dâmbovița, la dezvoltarea proiectelor pe care le avem... Și sunt ajutați, repet, de oameni din județul Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu