05.08.2022 00:16

Pomicultura: an mai slab decât cel trecut

Pomicultura: an mai slab decât cel trecut
Galerie foto

*,,Anul acesta pe toate speciile din pomicultură avem producții mai mici’’ (directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing, Viorel Cigăran)

 

2022... nu este un an foarte bun pentru pomicultura dâmbovițenă, așa cum a fost cel de anul trecut când s-au înregistrat producții record la toate speciile de pomi fructiferi. Directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran susține că în principiu cam aceasta este regula în pomicultură, după un an bun urmează un an mai puțin bun, iar lucrul acesta este bine cunoscut de către pomicultori.   

,,Pe pomicultură, am avut și zone cu grindină, producția este mai mică decât cea de anul trecut. Este un an mai slab decât cel de anul trecut. Din păcate nereușitele de anul trecut se revăd acum în sensul că au mai rămas suprafețe neîntreținute, avem culturi unde au fost și accidente climatice și știți cum este, cel puțin în pomicultură, după un an cu producție foarte bună urmează un an cu producție mai puțin bună. Aproape este o regulă că dacă pomul a rodit abundent într-un an, anul viitor nu mai are aceeași capacitate, își mai diminuează capacitatea de rodire. Anul acesta pe toate speciile din pomicultură avem producții mai mici’’, a declarat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing, Viorel Cigăran.

 

 

Violeta Stanciu